Milan_Stankovic_2EVROVIZIJA

Milan Stanković na promotivnom koncertu u Holandiji

 

Srpski predstavnik na 55. takmičenju „Pesma Evrovizije“ Milan Stanković, koji se noćas vratio sa veoma uspešnog gostovanja u Makedoniji, učestvovaće 23. aprila na velikom promotivnom koncertu u Holandiji, zajedno sa predstavnicima još 17 zemalja, najavio je danas RTS.

Stanković svoju evrovizijsku turneju nastavlja u Holandiji, gde će boraviti tri dana, a pored učešća na najvećem promotivnom događaju ovogodišnjeg takmičenja, održaće i konferenciju za novinare.

Povezana vest:  Zvonko Bogdan vodi Beograđane od Banata prema Sremu...

Prisustvo na promotivnom koncertu do sada su potvrdili i predstavnici Izraela, Malte, Ukrajine, Poljske, Gruzije, Litvanije, Turske, Belgije, Albanije, Portugalije, Letonije, Bugarske, Finske, Slovenije, Kipra i Švajcarske, a učestvovaće i predstavnik Holandije.

Promotivni koncert organizuju internet sajtovi, na kojima se okuljaju fanovi „Evrovizije“ – www.esctoday.com, www.songfestival.web-log.nl, www.bearecords.nl i zvanična fan organizacija Holandije „OGAE Holandija“.

Prvi put ovaj događaj je organizovan prošle godine povodom proslave 50. učešća Holandije na „Evrosongu“, ali su organizatori odlučili da to postane praksa svake godine.

Povezana vest:  Lady Gaga i Šer spremaju duet

Stanković je boravio prethodna tri dana u Makedoniji, gostovao u najgledanijim emisijima tamošnjih televizijskih kuća i susreo se sa predstavnicima makedonskih medija, prema čijim rečima je njegova pesma „Ovo je Balkan“ veoma slušana.