Alma2 50x70cmAlma Mićić u Gradu!

Alma Mićić, Beograđanka koja poslednjih 18 godina gradi izuzetno uspešnu muzičku karijeru u Americi, nastupiće sa svojim suprugom, gitaristom Raletom Mićićem i pijanistom Danny Grissetom 23. decembra u KC Grad-u.
Nakon sjajno primljenih Introducing Alma (2004) i Hours (2008), Alma je ove godine objavila treći album Tonight, koji je većinom autorskog karaktera uz nekoliko obrada nestandardnog materijala kao što su Sweet Child of Mine i Roxanne, kao i Bob Dylanova „What Can I Do For You“.
Rale Mićić se smatra jednim od najoriginalnijih džez gitarista i kompozitora svoje generacije. Izdao je tri albuma do sada, Bridges (2003), Serbia (sa čuvenim trubačem Tom Harrellom, 2006) i „3“ sa svojim triom (Scot Colley i Gregory Hutchinson, 2010.) Nedavno je završio snimanje i turneju sa grupom Tom Harrella, projekat na kome se objedinjuje muzika Ravela i Debisija u džez aranžmanima.
Alma i Rale su poslednjih 13 godina izuzetno aktivni na njujorškoj muzičkoj sceni, gde su nastupali u klubovima kao što su Jazz Standard, Iridium i Village Vanguard i pokupili hvalospeve kritičara iz časopisa kao što su New York Times, Downbeat, Jazz Times i Jazzwise. Redovno nastupaju u Evropi i širom SAD.
Danny Grisset je američki pijanista poreklom iz Los Anđelesa, koji je svoju karijeru izgradio u Njujorku sarađujući sa Vincentom Harringom, Tom Harrellom, Vanesom Rubin, Nicholasom Paytonom i mnogim drugim. Izdao je tri albuma do sada kroz Criss Cross, a poslednje dve godine živi u Beču.
Ovaj jedinstveni trio će u specifičnom klupskom nastupu izvesti bogat i raznovrstan program koji će stilski pokriti sve od bebopa do soula, od autorskih kompozicija do obrada rok i pop klasika.
Ulaznice se u pretprodaji po ceni od 650 RSD mogu naći u KC Grad-u, dok će na sam dan koncerta cena karte iznositi 800 RSD.

Povezana vest:  Emir Kusturica i Goran Bregović na Siget festivalu

Ponedeljak 23. decembar, 21:30h

Kulturni centar GRAD
Braće Krsmanović 4