selena gomez bilbord nagradeLupus kriv za otkazivanje Selenine turneje

Pevačica i glumica Selena Gomez nedavno je otkazala zakazane nastupe u Australiji i Aziji u sklopu svoje turneje ‘Stars Dance’ i izjavila da joj je potrebno neko vreme kako bi se posvetila samoj sebi. Ali prema tvrdnjama izvora bliskih pevačici, Selena (21) odlučila se povući na neko vreme jer boluje od Lupusa, koji joj je dijagnostikovan pre nekoliko godina, i koji joj u poslednje vreme ponovno stvara probleme.
– Selena je naporno radila poslednjih nekoliko godina i bolest je napredovala. Zna da se mora posvetiti lečenju i voditi više računa o sebi ako želi da živi dugo i zdravo – rekao je izvor.
Lupus je autoimuna bolest vezivnog tkiva koja može da zahvati delove tela od kože do nervog sistema. Dovoi do toga da imunološki sistem napada normalne zdrave ćelije i različite jelove tijela poput zglobova, kože, bubrega, srca i pluća. Simptomi uključuju oticanje lica, umor, glavobolju i bol u zglobovima. Bolest može imati kobne posledice, posebno ako napadne kardiovaskularni sistem. Lupus je neizlečiva bolest i obično podrazumijeva povremene napade, nakon kojih slede periodi mirovanja. Češće se javlja kod žena nego kod muškaraca, a napadi se mogu lekovima držati pod kontrolom. Procenjuje se da oko 80 do 90 posto obolelih žive normalnim načinom života.
Među zvezdama koje se bore s tom bolešću su i pevač Seal, Nick Cannon i Toni Braxton, a s njom se borio i pokojni Michael Jackson.
Selena je američki deo turneje završila nastupom u Mičiganu 26. novembra.
– Obožavatelji su mi jako važni i nikad ne bih htela da ih razočaram. Ali meni i mojima bližnjima postalo je jasno da nakon mnogo godina stavljanja posla na prvo mesto, moram provesti neko vreme radeći na sebi kako bi bila najbolja osoba što mogu biti – navela je pevačica u saopštenju.

Povezana vest:  NOUVELLE VAGUE na koncertu u Barutani u kreacijama Jovane Marković