metallicaMetalika autobusom nastavila evropsku turneju

 

Hevi metal grupa „Metalika“ (Metallica) odlučila se na dugo putovanje autobusom i brodom kako ne bi poremetila redosled nastupa na evropskoj turneji, zbog vulkanskog pepela koji je prizemljio avionski saobraćaj.

Gitarista Kirk Hamet (Hammet) ispričao je novinarima u Vilnjusu, gde bend danas ima drugi koncert, da su muzičari putovali 28 sati od Osla do glavnog grada Letonije, Rige, a to je putovanje koje avionom traje malo više od dva sata.

Povezana vest:  NOVI SINGL: Milan Petrovic (ft Wikluh Sky & Blue Familly) - Orient express

-Nisam mogao da se opustim i stalno sam razmišljao koliko su se autobusi promenili od vremena kad smo njima putovali. Mnogo su komforniji. Znate, nismo koristili tu vrstu prevoza duže od dve decenije, od kada se dogodila tragedija – ispričao je Hamet.

Septembra 1986, tokom evropske turneje, basista Klif Barton (Cliff Burton) je poginuo kad se autobus u kojem je grupa bila nekoliko puta prevrnuo u Švedskoj.

Povezana vest:  Biebs se službeno penzionirao pa se predomislio!

Posle autobuske vožnje iz Osla u Stokholm, „Metalika“ se u petak ukrcala na brod za Rigu gde je dan kasnije održala koncert.

Bend bi sutra iz Litvanije trebalo da otputuje u Moskvu, a ako zabrana letenja ne bude ukinuta, putovaće vozom, dodao je Hamet i precizirao da to traje 13 sati.