Los_lobosLos Lobos u maju u Beogradu
Američki rok sastav „Los lobos“, koji je stekao svetsku slavu izvodeći pesmu „La bamba“ u istoimenom filmu, najavio je na svojoj zvaničnoj strani www.loslobos.org da će nastupiti 15. maja u Domu sindikata u Beogradu.
Kalifornijski sastav, koji čine muzičari meksičkog porekla i neguje spoj bluza, roka, kantrija i meksičke tradicionalne muzike, najavio je da će pored nekoliko nastupa ovog proleća u Belgiji i Holandiji, u regionu pored Beograda svirati 13. maja u zagrebačkom klubu „Bugalu“ i 14. maja u Budimpešti.
„Los lobos“ osnovani su 1978. godine u Los Anđelesu. Album „How Will the Wolf Survive?“ (1984) doživeo je hvalospeve kritike i kasnije ga je uticajni muzički casopis Rolingston (Rollingstone) uvrstio među 500 najznačajnijih albuma svih vremena, ali su popularnost stekli tek obradom hita „La bamba“ rokera Ričija (Riccie) Valensa (1941-1959).
Pesma je uvrštena u hit film o Valensovom kratkom životu „La bamba“ 1987. godine, a „Los lobos“ su kasnije radili i muziku za film „Desperado“ (1995), zaradivši za „Mariacci Suite“ nagradu „Gremi“ (Grammy) za najbolji pop instrumental. Poslednji album benda je „Los Lobos Goes Disney“ iz 2009. godine.
Povezana vest:  Regionalna muzička zvezda Željko Joksimović dolazi na Rujanfest