Dan bubnjara najavaRitam bubnjeva ponovo u Beogradu, ,,Dan bubnjara“ 13. februar u 20h u Ateljeu 212

Jedinstveni muzički praznik ,,Dan bubnjara“ ustoličen je 2013. godine, na dan 13. februara spektakularnim koncertom u Beogradskom Ateljeu 212. Promovišući bubanj kao jedinstveno sredstvo moderne komunikacije i muzičkog izraza, Dragoljub Đuričić okuplja najpoznatije bubnjare iz zemlje i regiona u cilju postavljanja novog praznika svih bubnjara.
,,Dugi niz godina razvijam ideju o jedinstvenom prazniku svih bubnjara, sa ciljem da jedan dan u godini na ulicama Beograda, svaki ćošak dobuje u jedinstvenom ritmu, ritmu bubnjeva“, objašnjava Đuričić, jedan od najpoznatijih bubnjara sa naših prostora. ,,Prošle godine, koncertom u Ateljeu 212, na kome sam okupio pedeset bubnjara iz zemlje i regiona, započeo sam realizaciju ove ideje, sa ciljem da postane manifestacija tradicionalnog karaktera“, ističe Đuričić.
Iz produkcije koncerta najavljen je veoma kvalitetan program, sa dodatnim programskim sadržajima. Jedno od iznenađenja koncerta je nastup umetnika drugih vokacija, koji će se oprobati na ovoj jedinstvenoj grupi instrumenata.
– Ne smemo zanemariti pored vrhunskih umetnika sa prošlogodišnje smotre, nastupe dama koje veoma vešto barataju bubnjarskim palicama, kao i mlade talente, koji su svoju karijeru započeli sa svega nekoliko godina života – napominje Đuričić.
Prošlogodišnji spektakl obeležilo je gostovanje mnogobrojnih imena domaće bubnjarske scene Đurađ Đuričić, Uroš Šećerov, Lav Bratuša (Darkwood Dub), Ogi Radivojević, Vladimir Furduj (ex Korni grupa), Dragan Krstić (Željko Joksimović), Srđan Dunkić Džoni, Igor Malešević, Selena Simić, Aleksandra Bjeloš, Marko Dimitrijević, Vicko Milatović (Riblja čorba), Čeda Macura (Bajaga i instruktori), Goran Milošević (Playboy), Srboljub Radivojević Srba (Van Gogh), Dejan Momčilović (Vlado Georgiev), Garabet Tavitjan (ex Leb i Sol) i Garabet Tavitjan Junior, Firči…
Karte za ovogodišnji spektakl mogu se pronaći na biletarnici Ateljea 212 po ceni od 800, 1000,00 i 1200,00 din. Pored kvalitetnog zvuka i zabave, scenu će obogatiti instrumenti vrhunskih proizvođača sa ovih prostora – Antiko drums, Adam drums, Firchie snare drums,kao I bubnjarskih palica DynaVox i R-Line, te će ljubitelji perkusionističkog perfomansa dobiti kompletan audiovizuelni doživljaj.

Povezana vest:  Poznati novi detalji ovogodišnjeg Eurosonga