AB FRATELLIS 03Škotski rock band The Fratellis dolazi na INmusic festival!

Škotski rockeri i autori zaraznih hitova „Creepin Up The Backstairs“, „Whistle For The Choir“ i „Chelsea Dagger,“ The Fratellis obogaćuju line up devetog po redu INmusic festivala! The Fratellis se pridružuju do sada najavljenim izvođačima: The Black Keys, Pixies, MGMT, Flogging Molly, Bombino i Kuroma koje ćemo slušati i gledati od 23. do 25. juna na jarunskom Otoku mladosti.
The Fratellis su se okupili u martu 2005. godine i nije im dugo trebalo da postanu glavni škotski izvozni proizvod. Za samo nešto manje od dve godine škotski rockeri iz Glasgowa samo u Velikoj Britaniji prodali su više od milion kopija svog albuma prvenca naziva „Costello Music“, koji je producirao Tony Hoffer, poznat po saradnji s Beckom i grupom Air.
Vrhunac dosadašnjeg uspeha Fratellisa bila je sigurno nagrada Brit Award koju su odneli 2007. godine u kategoriji „Best British Breakthrough“. To je bilo veliko priznanje bendu, a članovi sastava izuzetno su ponosni na to što su ih izabrali slušaoci radija BBC1.
U dve burne godine u kojima ih je poznati muzički časopis NME prozvao „najboljim novim bendom u Britaniji“, proveli su tir nedelje u samom vrhu muzičkih lista od kada je izašao njihov prvi album 2006. godine. Samo šest meseci kasnije odsvirali su rasprodanu turneju u Britaniji, od toga četiri večeri u Brixton Academyu, kultnom londonskom koncertnom prostoru.
Prvi album „Costello Music“ doneo je nekoliko zaraznih hitova, jedne od onih pjsama koje jednostavno ne možete izbaciti iz glave i prestati pevušiti, poput „Creepin Up The Backstairs“, osećajna „Whistle For The Choir“ i epska „Chelsea Dagger“, čiji je prepoznatljivi refren postao toliko popularan da ga se može čuti na svakom velikom stadionskom sportskom događanju širom Britanije.
The Fratellis su izdali tri albuma, od kojih je poslednji „We need Medicine“, na kojem se nalazi singl „Seven Nights Seven Days“, sveže izdan krajem 2013. godine, a promovisaće ga upravo na glavnoj pozornici INmusic festivala! Ove godine nas očekuje jedno od najboljih izdanja INmusic festivala zahvaljujući i podršci Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i sistema Entrio po ceni od 299 kuna.

Povezana vest:  Vlado Georgiev u ponedeljak uveče na Beer festu