Belgradeyard Lost front coverMuzički projekat Belgradeyard objavio album LOST

Grupa Belgradeyard nastala je kao jedan od projekata kolektiva Belgradeyard Sound System, prvobitno radio emisije na Radiju B92 (http://www.mixcloud.com/bgyssshow/), a zatim DJ kolektiva i promoterske organizacije koja je 2002. godine inicirala Dis-patch Festival. Zvuk benda Belgradeyard predstavljao je originalnu mešavinu uticaja iz žanrova koji su dominirali radio emisijama i DJ setovima „BGYSS“ – od post-panka, hip-hopa i klupske elektronike, do free jazza, afro uticaja, elektro-akustične i avangardne muzike.
Prvi studijski materijal nastao je 2001, godine, dok je prvi živi nastup održan na RingRing festivalu dve godine kasnije. Tokom 6 godina aktivnog sviranja uživo, Belgradeyard su održali 60-ak nastupa širom Evrope, od koncerata u skvotovima ili seoskim kulturnim centrima, preko legendarnog hamburškog broda MS Stubnitz, sve do značajnih festival.
Od danas, na adresi WWW.LOSTBELGRADEYARD.COM može da se besplatno preuzme album naslovljen „Lost“, koji čini 8 pesama u ukupnom trajanju od 36 minuta. Pored same muzike, album zaokružuje i enigmatični dizajn Emira Šehanovića (www.esh.ba), vizuelnog umetnika iz Tuzle, a Belgradeyard takođe poklanjaju i 4 postera velikog formata spremnih za štampu. Na linku se može naći kompletan info o ovom muzičkom projektu, kao i galerija fotografija i druge prateće informacije. Izdavač albuma je Dis-patch Kolektiv.
Za večeras je najavljen i odgovarajući „download release party“ u klubu Dragstor (Bulevar Vojvode Bojivića 4), kada će Belgradeyard Sound System DJ tim ponovo biti na okupu, uz specijalne goste Jana Nemečeka i 33-10-3402 (Nenad Marković) koji će se predstaviti svoje kroz live nastupe, kao i završni DJ set George Michael Jackson-a. Cena ulaznice je 150 RSD pre ponoći, i 300 RSD posle ponoći.

Povezana vest:  Organizatori Egzita odbili razgovor o finansijama festivala