dule vujosevic par oli

KUP KORAĆA 2014

Vujošević: Bili smo desetkovani, ali smo i grešili

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su povrede desetkovale njegov tim, ali je kazao i da su košarkaši koji su igrali grešili u večerašnjem porazu od FMP-a u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. 
-Povrede i opasnost od eventualnih novih povreda su nas desetkovale. Ma koliko svaka utakmica bila stvar prestiža i koliko god da je nama stalo, odlučili smo se da na utakmici nastupe samo oni koji su sasvim zdravi. To je dovelo da je sastav bio zaista nekompletan…ali bode oči i 16 ofanzivnih skokova FMP-a, a to svakako ide na dušu i odgovornost našim centrima – rekao je Vujošević novinarima. 
FMP je posle produžekta u beogradskoj hali Pionir pobedio sa 95:89 I tako se plasirao u polufinale takmičenja. 
-Mi ćemo na miru da saniramo ove povrede i koncentrišemo se za druga takmičenja koja predstoje, a ovo veliko takmičenje prepuštamo onima koji su se dalje kvalifikovali – rekao je Vujošević. 
Najbolji igrač Partizana protiv FMP-a bio je Petar Aranitović. 
-Aranitović je večeras svetli momenat. Odigrao je muški, hrabro, znao je gde se nalazi. Niti je srljao, niti je bežao. On je, ako već mora pojedinačno da se priča, u odnosu na potencijal i ono što je u njega uloženo, odigrao vrlo pozitivno – kazao je Vujošević. 
Trener crno-belih rekao je da je situacija sa dolaskom Aleksandra Pavlovića „krajnje otvorena“. 
-On je našu obazrivost shvatio kao neko nepoverenje…da dođe tu da pomogne koliko može. Nisam čovek koji kaže, pa…situacija tu je krajnje otvorena – rekao je Vujošević. 
Partizan će naredni susret odigrati u četvrtak, kada će u Evroligi gostovati litvanskom Žalgirisu. 

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Dušan Ivković: Ništa još nisamo napravili