Dan bubnjara 2013 Djura-Djuricic i Dragoljub DjuricicBubnjari svih zemalja ujedinite se!

Jedinstveni muzički praznik ,,Dan bubnjara“ održaće se 13. februara 2014. spektakularnim koncertom u Beogradskom Ateljeu 212. Promovišući bubanj kao jedinstveno sredstvo moderne komunikacije i muzičkog izraza, Dragoljub Đuričić okuplja najpoznatije bubnjare iz zemlje i regiona, kolege glumce i muzičare drugih vokacija u cilju postavljanja novog praznika svih bubnjara.
,,Kolege bubnjari, glumci i muzičari nastupiće zajedno na Danu bubnjara kao i publika pod geslom „SVI SMO MI BUBNJARI“. S obzirom da na mladima svet ostaje, na samom događaju nastupiće deca od 5 pa sve do onih koji su prešli 70 godina“, objašnjava Đuričić, jedan od najpoznatijih bubnjara sa naših prostora. ,,Kako je slobodno vreme mladih jedno od gorućih pitanja našeg društva, a nezainteresovanost za kulturna dešavanja na visokom nivou, vreme je da promovišemo baš onaj deo pomenute populacije, koji svoje slobodno vreme i energiju koriste u kreativne svrhe“, ističe Đuričić. „Mnogo me čini srećnim saznanje da svakim danom imam sve više poziva mladih ljudi koji pokazuju interesovanje za bubnjeve, to je najveća nagrada svemu što sam za 40 godina sa bubnjem doživeo.“
Iz produkcije koncerta najavljen je veoma kvalitetan program. Predvođeni starijim kolegama, priznatim umetnicima, nastupiće deca trupe „Puls iz nehata“ iz Čačka, dobošari „Čoke“, perkusionisti muzičke škole „Stanković“, škola udaraljki „Master-Braster“ Vicka Milatovića, „MMI rock akademija“ koju vodi Čeda Macura, kao i mladi bubnjari: Nikola Banović, Milan Jejina, Peđa Milutinović, i mnogi drugi.
,,Osmogodišnjak Đurađ Đuričić, finalista serijala „Ja imam talenat“, već 5 godina nastupa sa mnom na mnogim koncertima. Njegova muzika je najbolja komunikacija za vršnjake. Zadatak nas umetnika je da to podržimo i usmerimo ih“, napominje Đuričić.
Podsećanja radi, na ovogodišnjem koncertu nastupiće Đule Van Gogh, Miroslav Tovirac (basista Ramba Amadeusa), Dragan Ivanović (basista Van Gogh-a), Nikolina Nika Kovačević, Vladan Vučkovic Paja, rame uz rame sa poznatim bubnjarima: Uroš Šećerov, Lav Bratuša (Darkwood dub), Goran Miloševic, Deki Momčilović, Dado Marinković (Parni Valjak), Garo Tavitjan (Leb i Sol) sa sinom Garom juniorom, Igor Malešević, Selena Simić, Tamara Tasić, Firchie, Srđan Dunkić Jonny, Čeda Macura (Bajaga), Vicko Milatović (Riblja Čorba), Vladimir Furduj (Korni grupa), Akash Bhatt (Indija), Tom Fedja Frenklin, Nebojša Brdarić, i mnogo drugi. Glumci Katarina Žutić, bubnjolog Bogdan Diklić i Gordan Kičić potvrdili su svoje učešće na koncertu.
Karte za ovogodišnji spektakl mogu se pronaći na biletarnici Ateljea 212 po ceni od 800, 1000,00 i 1200,00 din. Pored kvalitetnog zvuka i zabave, scenu će obogatiti instrumenti vrhunskih proizvođača sa ovih prostora – Antiko drums, Adam drums, Firchie snare drums,kao i bubnjarskih palica DynaVox i R-Line, te će ljubitelji perkusionističkog perfomansa dobiti kompletan audiovizuelni doživljaj.

Povezana vest:  Gramophonedzie na britanskoj top-listi