gabi bitefGabi Novak sa sinom Matijom Dedić nastupa u Bitef Art kafeu

Legenda hrvatske pop i džez scene, Gabi Novak, nastupiće sa svojim sinom, džez pijanistom Matijom Dedić u četvrtak,13. februara u klubu BitefArtCafe.
Kako je istaknuto u najavi, nakon koncerta Arsena i Matije u novembru prošle godine i intimne i porodične atmosfere koja je obavila BitefArtCafe te večeri, novi susret sa Matijom i njegovim ingenioznim klavirskim deonicama još više raduje.
Posetioci koncerta širom regiona omiljene pevačice imaće priliku da uživaju u hitovima legendarne dive kao što su: „On me voli na svoj način“, „Kuća za ptice“, „Pusti me da spavam“ i mnogim drugim koje će izvesti uz klavirsku pratnju sina Matije.
Gabi Novak je beskompromisno krčila svoj muzički put, pevajući isključivo i samo ono što voli što smatra tajnom dugovečnosti svoje karijere. Na Bledskom džez festivalu 1958.godine pevala je u duetu sa Luisom Armstrongom, a 1964. godine dobila je ponudu da peva na zapadnom tržištu.
Od te ponude je sama odustala jer nije želela da menja izgled i muziku samo radi komercijalnog uspeha. Koncerti za mali broj odabranih obožavatelja su najveća ljubav i specijalnost ove izuzetne pevačice, supruge najslavnijeg kantautora sa prostora nekadašnje Jugoslavije i majke danas popularnog džez pijaniste i kompozitora Matije.
Karte za koncert prodaju se svakog radnog dana od 18 do 22 sata u klubu BitefArtCafe, a cena je 1500 dinara.

Povezana vest:  Letnja bašta Doma omladine Pančevo vas poziva na specijalno džez veče: Strings Summit