michael-jackson-2Francuska: Emocionalna odšteta za Džeksonove fanove

Pet obožavalaca Majkla Džeksona dobilo je simbolično zadovoljenje na sudu, u vidu odštete od jednog evra, pošto im je priznato da su pretrpeli „emocionalnu bol“ zbog smrti američke pop zvezde.
Sud u Orleanu, u centralnoj Francuskoj, odlučivao je danas o tužbi koju je protiv Džeksonovog lekara, Konrada Marija, koji je 2011. proglašen krivim za pevačevu smrt, podnela grupa od 34 fanova, tražeći odštetu za pretrpljene patnje.
Sud je presudio u korist njih pet – dvoje francuskih, dvoje švajcarskih i jednog belgijskog državljanina, koji su uspeli da dokažu da su doživeli emocionalnu bol nakon Džeksonove smrti.
„Koliko ja znam, ovo je prvi put u svetu da je priznata emocionalna šteta nastala zbog neke pop zvezde“, kazao je za AFP njihov advokat, pohvalivši svoje klijente što su „istrajali u svom zahtevu uprkos podsmevanjima“.
On je naveo da su svoje patnje dokazali pomoću izjava svedoka i medicinskih nalaza.
Advokat je izjavio da njegovi klijenti neće tražiti da im Mari, koji je oslobođen prošlog oktobra nakon dve godine zatvora, isplati odštetu, ali da se nadaju da će im status žrtve obezbediti pravo da obiđu Džeksonov grob u Los Anđelesu, čiji je pristup zabranjen za javnost.
Majkl Džekson je umro 2009. godine od predoziranja tabletama za smirenje dok se pripremao za povratak na scenu serijom koncerata u Londonu.

Povezana vest:  EXIT 2014, Policija: Povređen pri padu sa zidina tvrđave