EYOT Promo foto MIODRAG IGNJATOVIC
Džez grupa EYOT svira u Londonu
 
Grupa EYOT, učesnici prošlogodišnjeg, 29. Beogradskog džez festivala, čiji je nastup pobrao odlične ocene domaćih i stranih kritičara, nastavlja uspešno da gradi karijeru van granica naše zemlje.
EYOT će 5. marta imati priliku da nastupi u Londonu, kao gost na promociji novog albuma jednog od najboljih engleskih džez bendova – Get the Blessing (uz podršku Adrian Utleya, gitariste sastava Portishead). Ova promocija održaće se u Jazz Cafe-u, gde su do sada nastupali, između ostalih, Jamiroquai, Lana Del Ray, Incognito, Roy Ayers…
Beogradski džez festival podržava i pomaže promociju naših džez umetnika u inostranstvu. Nastup u jednom od najslavnijih džez klubova na svetu, svakako spada u značajna dostignuća u karijeri bilo kog džez muzičara, a za postavu koja dolazi iz Srbije, često tako udaljene od koncertnih tokova, to je posebno veliko dostignuće. Mogućnost da se nastupi pred uglednim engleskim kolegama, menadžerima i novinarima, velika je prilika da se naša muzička scena predstavi na najbolji način, kroz jedan od njenih najkreativnijih novih bendova u punoj snazi.
„Velika je čast što ćemo biti njihovi gosti. Sastav Get the Blessing je zapravo predvodnik nove engleske džez scene, koja je sada u najjačem zamahu, gledajući iz ugla razvoja bendova i festivala širom zemlje. Bend je inače osnovala ritam sekcija Portisheada, bubnjar je sada i član Radioheada. Jedva čekamo nastup koji će nam, verujem, doneti mnogo toga dobrog u predstojećem periodu.“ ističe Dejan Ilijić, pijanista Eyota.
Pored ove najave, EYOT očekuje i velika ruska turneja u junu ove godine.
Povezana vest:  SAMO U UŠĆE SHOPPING CENTRU DRUŽENJE SA TROPICO BENDOM