Deep Purple 2009

Dip Parpl večeras u Beogradu

Jedna od najvećih svetskih rok-grupa Dip Parpl (Deep Purple) nastupiće večeras u beogradskoj Kombank Areni u okviru turneje u kojoj promoviše 19. album „Now What?!“. To će biti četvrti koncert britanskog hard-rok benda u Beogradu. Prvi put su, u hali „Pionir“, nastupili 1975. godine, kada su u postavi bili slavni gitarist Riči Blekmur (Ritćie Blackmoore) i u tom trenutku potpuno nepoznati, novi vokalni solist – Dejvid Kaverdejl (David Coverdale).
Beogradskoj publici, tada još nesvikloj na takav zvuk, na tom su koncertu, uz standarde koji su ih već ranije učinili slavnima, uključujući nezaboravni „Smoke On The Water“, predstavili svoja dva albuma snimljena tokom prethodne, 1974. godine – „Burn“ i „Stormbringer“.
Na sledeća dva koncerta Dip Parpl beogradska publika je čekala tri decenije – koncerti su održani 2003. i 2006. godine. „Now What!?“ objavljen je pre godinu dana, a jedna od pesama na tom albumu „Above And Beyond“ posvećena je legendarnom klavijaturisti DŽonu Lordu (Jon Lord), dugogodišnjem članu Dip Parpl, koji je preminuo u julu 2012. godine.
-I dalje osećamo da je on (Lord) deo naše familije – izjavio je pevač Dip Parpl Jan Gilan (Ian Gillan), uoči koncerta u Beogradu.

Povezana vest:  Najiščekivanije pop izdanje ovog leta JUSTIN BIEBER - „BELIEVE“ je konačno i kod nas!

Pored pesama sa najnovijeg albuma, Dip Parpl će u Beogradu svirati I stare hitove iz svoje gotovo pola veka duge karijere. Bend će nastupiti u dugogodišnjoj standardnoj postavi, u kojoj su pored Gilana i njegovih prijatelja iz perioda osnivanja Dip Parpl – bubnjara Jana Pejsa (Ian Paice) i basiste Rodžera Glovera, još i gitarista Stiv Mors (Steve Morse) i klavijaturista Don Ejri (Airey).

Povezana vest:  MTV i FAIR SHARE sa ponosom predstavljaju prvi FAIR SHARE festival!