deep purple arena 2

„Deep Purple“ pokazao kako izgleda odlična svirka (FOTO)

Jedan od najvećih rok bendova svih vremena „Deep Purple“ održao je sinoć koncert u okviru svoje svetske turneje „Now What?!“ naslovljene po ovogodišnjem albumu. Najglasniji bend na svetu po Ginisovoj knjizi rekorda nastupio je pred oko 13.000 hiljada posetilaca, među kojima je bio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom i sinom Radomirom. 
Ljubitelji čvrstog rok i heavy metal zvuka bili su u prilici da još četvrti put čuju čuveni bend u Beogradu koji je dva sata sata bez prekida držao atmosferu na visokom nivou. Muzičari su se smenjivali u solo deonicama pokazavši da i danas, posle skoro pola veka duge karijere, imaju puno dobre energije koju su preneli i na publiku.
Oni su na ovom koncertu predstavili svoj novi album, ali su posetioci najintenzivnije reagovali na njihove stare hitove kao što su „Black night“, „Smoke on the Water“ i „Hush“ koje su ostavili za sam kraj koncerta.

Povezana vest:  Lena Kovačević oduševila svojim koncertom u rasprodatoj velikoj sali Zvezdara Teatra

deep purple arena 1
Bend je nastupio u standardnoj, u proteklih par decenija, ustaljenoj postavi koju pored legendarnog pevača Jana Gilana, čine bubnjar Jan Pejs, basista Rodžer Glover, gitarista Stiv Mors i klavijaturista Don Ejri koji je zamenio nedavno preminulog člana Džona Lordu kojem su otpevali pesmu u znak sećanja.
Deep Purple se smatraju pionirima heavy metal zvuka i jednim od omiljenih bendova i uzora grupama kao što su Iron Maiden, Metallica, Queen, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ‘n’ Roses… Bend iza sebe ima 19 studijskih i 34 koncertna albuma, uz 27 objavljenih best-of komplilacija, koje ukupno čine jedan od najvećih tiraža u istoriji muzike sa preko 100 miliona prodatih izdanja. Sa ukupno 27 turneja u karijeri.
Oni se smatraju za jedan od najvećih rok bendova svih vremena koji je ujedno poznat po odličnim nastupima i energijom na koju se i danas ugledaju generacije mladih muzičara.

Povezana vest:  Slaj Stoun tuži bivšeg menadžera

{vsig}DEEP_PURPLE{/vsig}

PHOTO: ATA Images