LenaLena Kovačević nastupiće 1. marta u klubu „Diva“

Pop-džez pevačica i kompozitor, Lena Kovačević, nastupiće u subotu, 1. marta u intimnoj atmosferi kluba „Diva“ koji se nalazi u okviru Grand kazina Beograd. U klupskoj atmosferi Lena će izvesti internacionalne evergrin i džez standarde i numere sa svog novog albuma „San“, koji je najprodavanije muzičko izdanje u zemlji u poslednja tri meseca.
Lena je u decembru održala uspešan koncert u Beogradu, u Domu sindikata, a pored toga nastupila je povodom dočeka Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu.
Diplomirala je džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora. Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, paralelno sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona. Prvi autorski album „Dobar dan za pevanje“ objavila je 2009. godine, a 2011. godine bila je član žirija u emisiji „Prvi glas Srbije“.
U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (saradnika Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band.
Cena ulaznice za koncert je 1.500 RSD.

Povezana vest:  Parketi udružili snage sa Cher