LO Crystal Fighters - Neil Krug copyPlesna live atrakcija Crystal Fighters stiže na INmusic festival!

Crystal Fighters još je jedno zanimljivo ime koji se pridružuje atraktivnom line upu devetog po redu INmusic festivala! Pridružiće se do sada najavljenim imenima poput The Black Keys, Pixies, The Fratellis, MGMT, Flogging Molly, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma i mnogim drugim izvođačima.
Ovaj anglo-španski sastav mističnog imena Crystal Fighters čine Sebastian, Gilbert, Graham, Mimi i Laure. Muziku koju stvaraju opisuju na sledeći način: -Mi smo Crystal Fighters. Stvaramo brzu plesnu muziku baskijskim instrumentima, sintisajzerom i vokalima.
Moglo bi se reći da u njihovom slučaju stara tradicija susreće moderne tehnike: Txalaparta, baskijska vrsta udaraljkaškog instrumenta, Txistus (vrsta španjolske flaute) susreću se sa elektronikom, lo-fi elementima te ezoteričnim i pomalo iskrivljenim vokalima. Možda se čini neobično, no uživo je fantastično.
Crystal Fightersi su se već dokazali live nastupima u cenjenoj britanskoj muzičkoj emisiji Joolsa Hollanda, odsvirali su mnogobrojne festivale, a 2010. godine svirali su sa Foalsima na turneji.
Slove kao izuzetno atraktivan live bend te i sami kažu da „publika obožava njihove live nastupe“ te da uživo „zvuče puno više punkerski nego na albumu“. Zasviraće na OTP World Stageu, uz još mnoga cenjena imena World Music scene.
Sastav sada već ima mnogobrojne obožavatelje, a u maju 2013. izdali su i drugi album „Cave Rave“ koji je završio na brojnim evropskim muzičkim listama slušanosti.
Atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realizovan je zahvaljujući i podršci Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom Hrvatske i u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i sistemu Entrio po ceni od 299 kuna.

Povezana vest:  Niški jazz festival se priključuje humanitarnoj akciji