pearson sound - credit Sima KorenivskiRED BULL MUSIC ACADEMY NIGHT PREDSTAVLJA PEARSON SOUND-a

Nakon što je prošle godine obeležila svoj 15. rođendan i to spektakularno proslavila snimanjem dugometražnog filma koji je premijerno prikazan 17. februara u 65 gradova širom sveta, Red Bull Music Academy je za svoju muzičku priču u 2014. godini odabrala Tokio. Jedna od najpopularnijih svetskih metropola mesec dana će biti dom za 60 talentovanih muzičara koji će u jedinstvenom okruženju razmenjivati iskustva s nekim od najzvučnijih imena u muzičkoj istoriji.
Red Bull Music Academy osim mladih talenata okuplja i najveće majstore muzičkog zanata koji svoja znanja prenose mlađim generacijama, a kako to na Akademiji izgleda ljubitelji zvuka moći će iz prve ruke da dožive 8. marta u Mikser House-u, gde će ih od 17 časova u svet najpopularnije stvari na svetu – muzike – uvesti Pearson Sound.
Kako Red Bull Music Academy ne čine samo radionice već i vrhunski nastupi, Pearson Sound će kasnije nastupiti pred beogradskom publikom uz podršku X-Coast, DJ Flip, Feloneezy i Jackie Dagger, a ulaznice za žurku se mogu nabaviti u Mikser House-u po ceni od 300 dinara.
Svi oni koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju predavanju, ne znači da ne mogu da budu među 60 muzičara koji će u novembru u Tokiju pohađati najveću svetsku muzičku akademiju.
Prijavljivanje za Red Bull Music Academy je u toku i traje do 18. Marta, a više informacija možete pronaći na apply.redbullmusicacademy.com

Povezana vest:  GREEN DAY WORLD STAGE

O Pearson Soundu

Kao jedna trećina tima koji se nalazi iza izdavačke kuće Hessle Audio, Dejvid Kenedijev alias Pearson Sound je postao sinonim za savremenu dancefloor muziku. Smanjivši broj izdanja radi ozbiljnijeg pristupa naprednoj produkciji, krenuo je na turneju širom sveta, nastupajući čak u Aziji, Južnoj Americi i Australiji. Nakon što je održao predavanje na Red Bull Music Academy u Madridu, izdao je kritički pohvaljenu FABRICLIVE kompilaciju, a ujedno je radio i remikse za umetnike kao što su Radiohead, The XX i M.I.A. Pored ovoga, Kenedi je našao vreme da pušta muziku u klubu koji vrti samo vinil ploče, Acetate u Lidsu, i pomogao je da nedeljna radio emisija njegove izdavačke kuće na londonskom Rinse FM radiju održi važnu ulogu u rasporedu emisija ove stanice.

Povezana vest:  MTV TakeOver Weekend