BOMBASTEREOBomba Estéreo dolazi rasplesati INmusic festival
 
Sjajan kolumbijski sastav Bomba Estéreo dolazi rasplesati INmusic festival! Zasviraće na OTP World Stageu i pridružiti se do sada najavljenim izvođačima devetog po redu INmusic festivala: The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Flogging Molly, Crystal Fighters, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma i mnogi drugi…
Bomba Estéreo osnovani su 2005. godine kao projekt vizuelnog umetnika i muzičara Simóna Mejía, koji je formirao kolektiv okupivši različite DJ-e i vizualne umetnike, uključujući i neke od najpoznatijih mladih umetnika u Kolumbiji. Godine 2006., Bomba Estéreo izdali su svoj prvi album naziva „Vol.1“, na kojem je Simon započeo dugu i plodnu saradnju sa ženskim MC-jem Li Saumet.
Nakon albuma „Vol.1“ , Bomba Estéreo nastavili su rad u Sjedinjenim Državama, nastupili na LAMC-u (Latin Alternative Music Conference ), gde su susreli Tomása Cookmana, utemeljitelja Nacional Records, s kojim su ugovorili izdavanje albuma.
Sve je bilo spremno za izdavanje drugog albuma „Estalla“ („Blow Up“ u SAD-u ), koji je objavljen u Kolumbiji u septembru 2008. godine, a predstavljen uživo s punom sastavom koji je uključivao Kikea Egúrrolau na bubnjevima, Juliána Salazara na gitari, Li kao pevačicu i Simona na basu i produkciji.
U julu 2009. godine, Nacional Records objavljuje “ Blow Up“ u SAD-u koji je pokupio sjajne recenzije muzičke kritike i zaradio međunarodno priznanje. Tog ljeta Bomba Estéreo nastupaju na njujorškom Bowery Ballroom i Central Park Summerstageu, dok je njihovu izvedbu New York Times opisao kao „raznobojnu i živahnu“.  MTV ih je proglasio kao „najbolji novi bend na svetu“  2010. godine, a između 2011. i 2012. Bomba Estéreo obišli su svet sa svojom turnejom “ Estalla / Blow Up“ i u isto vreme nastavljaju rad na trećem albumu „Elegancia Tropical“, koji je izdan u drugoj polovini 2012. godine. Novi album dobio je odlične kritike i od domaćih i međunarodnih medija te obožavatelja širom sveta.
Nastup sastava Bomba Estéreo nastavak je programa „Multikulturalizam u glazbi“, koji je do sada ugostio mnoga zanimljiva i cenjena imena World Musica, kao što je primerice koncert Tamikresta koji se održao 27. februara u Zagrebu te koncert Bombina koji će se održati na ovogodišnjem INmusicu. Projekt „Multikulturalizam u glazbi“ nastoji kroz muziku u kojoj se ogleda univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.
Povezana vest:  EUROSONG 2011, Iduća Pesma Evrovizije u Diseldorfu