cris8MTV PUSH ZVEZDA MARTA JE CRIS CAB

Cris Cab sa samo 19 godina ima biografiju koja bi bila impresivna za svakog umetnika. Pharrell Villiams mu je mentor, a među saradnicima se nalaze Wyclef Jean, OAR, Matisyahu, T-Pain i Gym Class Heroes, a njegovi spotovi imaju preko 12 miliona pregleda na YouTube servisu. Mladi umetnik je izabran za MTV Push izvođača i u martu će se predstaviti gledaocima pesmom „Liar Liar“ koju izvodi sa Pharellom Williamsom.
Cris je rođen u kubanskoj porodici u Majamiju na Floridi. Sa pet godina je tražio od roditelja gitaru jer je želeo da nauči da svira muziku iz filma o Džejms Bondu. Dok je vežbao i sazrevao otkrio je muziku sa starih albuma grupa The Police, The Beatles i The Rolling Stones, a pošto je leta provodio na Bahamima sa porodicom, njegov muzički ukus je proširen i na muziku izvođača kao što su Bob Marley, Jimmy Cliff i Gregori Isaac. U četrnaestoj godini Cris je napravio prve snimke u studiju. Postao je muzičar na koga je uticalo šarenilo Kariba, staro i novo, američka muzika i njegovo kubansko poreklo. Sasvim slučajno Crisove demo snimke je čuo i Pharell Williams i bio je impresioniran njegovim talenatom koji je tada još uvek bio sirov i neuglađen. Poslušavši savete producenta, Cris je počeo neprestano da vežba, fokusiro se na pisanje pesama i na nastupe gde god bi mu to bilo dostupno. Tri godine kasnije, Cris i Pharell su se ponovo sreli, ali ovaj put Pharell je rekao: „On se samo zagreva, ali ovo dete je budućnost.“
2011. godine Cris je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor. Objavio je seriju video spotova i ubrzo je postao popularan na blogovima, od PerezHiltona do Billboarda. Najuspešnija mu je bila obrada Wiz Khalifinog hita „Black and Yellow“ koja je u prvoj nedelji imala 100.000 pregleda.
Komunikacija između Crisa i njegovih fanova raste neverovatnom brzinom što dovodi do odličnog prijema EP-a „Foreword“ i prvog singla „Good Girls“ koji je Crisu doneo širu publiku i saradnju sa Wyclef Jeanom. Njih dvojica su se sreli dok je Cris bio na turneji u Njujorku gde je promovisao svoje izdanje. Ubrzo zatim Wyclef postaje drugi Crisov mentor, a o zajedničkom radu kaže: „Saradnja sa Crisom je kao voda. Samo teče.“
2012. izašao je Crisov mixtape, „Echo Boom“ koji je do sada preuzet više od 300.000 puta, a na kojem je sarađivao sa dugogodišnjim saradnicima PJ McGinnisom, Wyclefom, Pharrellom, Supa Dupesom i 88 Keisaom. Cris je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Mercury Records i reizdao je debi singl „Good Girls (Dont Grow On Trees)“ koju je napisao Pharrell, a producirao Wyclef Jean i gostuje Big Sean.
U martu ćete gledati Crisa i Pharella Williamsa u pesmi „Liar Liar“ kao MTV Push numeru.

Povezana vest:  Koncertna atrakcija My Baby u Beogradu i Novom Sadu