ilma 8
X FACTOR
Ilma Karahmet ispala, u superfinalu Lukijan Doktori, Maid, Tamara i Danijel!
 
Spuštena je zavesa i na poslednji, osmi lajv muzičkog šou programa X Factor a ispala je Ilma Karahmet . U duelu su se našli Ilma Karahmet i Maid Hećimović. U duelu je publika birala pesme svima a slovo je palo na Maida i Ilmu. Maid je pevao Odiseju (Leo Martin), dok je Ilma pevala, zahvaljujući tviterašima, “Korake ti znam” (Maja Sar).
Odličnim izvođenjem pesama u duelu žiri je bio naklonjeniji Maidu. Željko je bio da ostane Maid, Kiki je bio da Maid ide kući i rekao je kratko: Ilma je bila prva koja je X Faktoru dala X Faktor. Kristina Kovač je poslala kući Ilmu, zbog mladosti, kako je rekla u izlaganju. Emina Jahović je bila ta koja odlučuje i kući je poslala Ilmu, jer kako je rekla Maidu je ovo “možda poslednji voz” tako da je Maid ostao i otišao u super finale.
Poslednje večeri svi su pevali “na sigurno” ali i pesme svojih mentora tako da sum ogle da se čuju pesme Željka Joksimovića, Kikija Lesandrića, Emine Jahović i Kristine Kovač.  Bilo je najavljeno da će Lukijan Pevati sa Eminom ali se to ipak nije desilo a ostali učesnici su bili standardno dobri tako da su se u duelu našli Ilma i Maid samo zbog malog broja glasova.
Od gostiju, pored Parnog valjka, na bini su se pojavile dve gracije Nataša Bekvalac i Ana Stanić.
U super finalu,koje će se održati 23. Marta u Kombank areni će se naći Lukijan Ivanović, Doktori, Tamara Milanović, Danijel Kajmakoski.
Ostaje žal što produkcija ili ko god nisu davali koliko je bilo sms-ova kao i koliko je ko dobio.
Maid – Željko Joksimović – Nije moja ljubav stvar
Daniel – Željko Joksimović – Ljubavi
Lukijan – Saša Kovačević i Emina Jahović – Još ti se nadam
Doktori – Kristina Kovač – Da te volim
Ilma – Kao ptica na mom dlanu
Tamara – Kiki Lesendric – Slučajno
Povezana vest:  Osam dama i Dušan Svilar u finalu Beosonga!