GG1Gorki Greh: Bolji smo od Ramštajna!

Gorki Greh, grupa iz Beograda jedinstvenog koncepta, snimila je spot za pesmu „Veće muško nego ja“.
„Pesma govori o ženama koje su hrabrije i ambicioznije od većine muškaraca, pa teško pronalaze partnera koji može da ih isprati u svim njihovim poduhvatima. Ovaj tip ženskosti nije samo biološki uslovljen, niti je samo posledica emancipacije i savremenog načina života, smatram da postoji i etno dimenzija cele priče. Naravno, reč je ženama ‘rođenim na kamenu’, odnosno dinarskom podtipu. Prvi deo pesme evocira istoriju čitavog tog područja od Krajine do Crne Gore gde se oduvek teško živelo i mnogo ginulo, pa su žene bile prinuđene da preuzimaju muške uloge, uključujući i baratanje oružjem i angažovanje u oslobodilačkim pokretima.“, pojasnio je Dejan Jovičić, osnivač, gitarista i autor grupe, koga je da napiše ovu pesmu inspirisala fotografija iz porodičnog albuma, na kojoj njegova prababa pozira sa lovačkom puškom i prstenom sa mrtvačkom lobanjom.
Jovičić, koji je ranije skrenuo pažnju na sebe izjavom da je preslušao skoro celu diskografiju Grand produkcije, kaže da mu je grupa Rammstein sa istoimenom pesmom poslužila kao uzor za ovaj „etho-heavy“, ali da objektivno i pod punom odgovornošću tvrdi da je taj model u ovom slučaju prevaziđen.
„Glumačke zadatke u spot svesno sam poverio kolegama muzičarima, u čemu su se oni odlično snašli, a to su Nataša Kolarž, Bojana Mašković, Ivana Vladović, Mladen Pecović, Mladen Živković, uz ritam sekciju benda Miju Đurđevića i Mateju Vidakovića.“, navodi Dejan Jovičić.
Spot je tokom meseca februara u enterijerima Čorba kafea, kompanije Eurocem i streljačkog kluba Target snimila ekipa produkcije Kan i Lingus. Audio produkciju potpisuje Nemanja Popović iz studija Viša klasa.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2011, Tony Cetinski peva u Continentalu