GEORGE_DALARAS__PHOTO_DINOS_DIAMANTOPOULOS_finalJorgos Dalaras sutra u Centru Sava
Svetski poznati grčki pevačc Jorgos Dalaras (George Dalaras) održaće sutra koncert u Centru Sava, kojim započinje svoju veliku evropsku turneju pod nazivom „The Encore Tour 2010“.
Dalaras (61) je u svojoj bogatoj karijeri izdao čak 75 albuma, od kojih je skoro svaki dostigao zlatni i platinasti tiraž, a po poslednjim podacima, njegova ukupna prodaja nosača zvuka iznosi 14 miliona kopija.
-Jorgos Dalaras peva na Grčkom, ali njegova muzika, koja dolazi iz srca, govori univerzalnim jezikom – napisao je francuski „Figaro“ mnogo godina nakon što se Dalarasova muzika prvi put čula van granica njegove zemlje, a danas, gotovo da nema kutka na svetu gde on nije nastupao.
Održao je više od 500 koncerata i nastupao u svim najvažnijim koncertnim halama širom sveta – od pariske „Olimpije“ do londonske „Vembli arene“.
Sarađivao je sa mnogim velikanima svetske muzičke scene kao što su Sting, Pako de Lusija, Al di Meola, Ema Šaplen i mnogi drugi, ali i sa našim priznatim umetnicima kao što su Goran Bregović i Saša Dragić.
Dalaras ima svoju vernu publiku i u Beogradu, u šta se uverio na rasprodatom koncertu koji je održao u srpskoj prestonici 1999. godine tokom NATO bombardovanja Jugoslavije.
Nakon nastupa u Beogradu, Dalarasa očekuju koncerti u Rumuniji, Nemačkoj, Austriji, Belgiji, Holandiji, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj i Finskoj.
Povezana vest:  Željko Samardžić 23. decembra u Sava Centru