Gibonni MirakulDupla MTV premijera ponedeljak, 17. mart: GIBONNI “MIRAKUL LIVE“ I LOLLOBRIGIDA FT. SVI NA POD „UZALUD“

MTV Premijera u ponedeljak u 20 časova donosi dva nova spota – kantautora Gibonnija za pesmu „Mirakul (live)“ i numeru „Uzalud“ na kojoj su snage udružile devojke iz benda Lollobrigida i Bojana Vunturišević iz Svi na pod!.
„Mirakul (live)“ je treći singl s najnovijeg Gibonnijevog koncertnog albuma „Gibonni: LIVE“, nakon najavnog singla „Slavim ove dane što si tu (live)“ i „Toleranca (live)“. Ovo je takođe i jedna od Gibonnijevih numera bez koje ne prolazi apsolutno ni jedan nastup, pa je tako bilo i na turneji „Toleranca“ tokom koje je i zabeleženo ovo izvođenje. Iako u originalu uz Gibonnija „Mirakul“ peva Geoffrey Oryema, na turneji je u ovoj, ali i drugim pesmama briljirala Maya Azucena, koja je pronašla svoje mesto u srcu Gibonnijeve publike. U novom videospotu takođe je prikazana fenomenalna atmosfera koja vlada na Gibinim koncertima, a reditelj Matko Petrić odlično je naglasio ključne trenutke koji nose pesmu, kao i energiju između Gibonnija i Maye.
Album “GIBONNI: LIVE“ jedno je od najprodavanijih izdanja na ovim postorima. Gibonni je ekskluzivno za teritoriju Srbije objavio duplo izdanje koji sadrži album „20th Century Man“ sa novim pesmama na engleskom jeziku i „Live“ album, na kojem se nalazi 12 dobro poznatih hitova snimljenih na koncertima tokom „Mirakul“ i „Toleranca“ turneje. Album „Live“ sadrži pesme koje nikada pre nisu bile objavljene na nekom od Gibonnijevih live izdanja, osim dve numere koje su na ovom albumu urađene u potpuno novom aranžmanu.
Drugi spot koji će premijerno biti prikazan u okviru MTV Premijere je za pesmu „Uzalud“ koju na kojoj bendu Lollobrigida gostuje Bojana Vunturišević iz grupe Svi na pod!.
„Pesmu smo snimili s našom dugogodišnjom prijateljicom iz benda Svi na pod, Bojanom Vunturišević. Sviđa nam se muzika tog benda i Bojanin vokal, ali hteli smo da je stavimo u malo zešći kontekst, da vidimo kako ćemo nas tri funkcionisati u punk varijanti. Ispalo je sjajno, mislim da je i Bojani godio izlet u divljanje i vrištanje,“ izjavila je Ida Prester, pevačica Lollobrigida.
„Pesma je pravi girl riot, a spotom smo hteli da prenesemo energiju živog benda. Svi članovi benda Lollobrigida su novi (osim mene i Petre), to je sad beogradska ekipa mladih momaka iz Bigza i ovo je moment da ih upoznate. A s obzirom da sam spot snimala u devetom mesecu trudnoće, moje koleginice za mikrofonom – Petra i Bojana, takođe nose ‘trbuhe’, iz solidarnosti.“
Reditelj spota „Uzalud“ je je Ivan Stojiljković, a kako izgledaju ove opasne devojke sa stomacima premijerno pogledajte u ponedeljak u 20 časova na MTV kanalu i MTV.rs.
I da podsetimo, bend Svi na pod! će 4. aprila u Mikser House-u održati koncert i predstaviti svoj novi album „Mladost“. Tom prilikom će posetioci, pored singlova koji su već postali hitovi, poput „Puta“, „Zlatnih spirala“, „Barakude“, po prvi put moći da čuju do sada neizvedene pesme sa albuma „Mladost“, koji će objaviti nova izdavačka kuća Lampshade media, čije je ovo prvo izdanje.

Povezana vest:  Željko Vasić sutra u Kombank dvorani