savehof lekic f4Andrea odvela Vardar na FINAL FOUR

Rukometašice Vardara plasirale su se na završni turnir Lige šampiona pobedom u poslednjem kolu TOP 8 faze nad švedskim šampionkama 24-18(11-9). Zvanično najbolja rukometašica sveta i kapiten srpskih srebrnih devojaka, Andrea Lekić, još jednom je sjajno predvodila svoj tim i meč protiv Savehofa završila na čelu liste strelaca sa 7 golova.
Plasman Vardara na najznačajniji događaj sezone u ženskom rukometu je ujedno i najveći uspeh u klupskoj istoriji Vardara, a ostvaren je u debitanskoj sezoni u elitnom takmičenju. Fantastični rezultati još više dobijaju na značaju kada se zna da je ekipa na okupu tek nešto više od osam meseci.
-Iako su nas pre meča svi videli kao pobednike jer je Savehof igrao bez imperativa pobede, očekivali smo težak meč. Odbrana je funkcionisala dobro dok smo u napadu imali problema na postavljenu odbranu. Najbitnije je svakako da smo se u prvoj zajedničkoj sezoni plasirali na FINAL FOUR i time ostvarili izvanredan uspeh, rekla je Andrea posle meča i posebno se zahvalila navijačima koji su još jednom ispunili tribine najveće hale u Makedoniji:
-Moram da kažem jedno velliko hvala publici na frenetičnom navijanju i podršci tokom cele utakmice.
Prvi strelac (68 golova) i apsolutni lider ekipe iz Skoplja raduje se što je Vardar izborio mesto medju četiri najbolja tima na Starom kontinentu.
-Sada je vreme za radovanje, a ubrzo nakon toga i za aprilske pripreme za najveći dogadjaj ove sezone.
F4 Lige šampiona u ženskoj konkurenciji igraće se prvi put u istoriji takmičenja, a na programu je 3 i 4.maja u Budimpešti. Vardar će svoj polufinalni meč igrati 3.maja protiv Budućnosti.

Povezana vest:  Juniori Srbije na SP u Bosni i Hercegovini