TripbinaPretpremijera audio vizuelnog rada „Tri(p)bina“ u Parobrodu

Pretpremijera audio-vizuelnog rada „Tri(p)bina“ grupe Secondhanders, projekta koji se sastoji u imaginativnoj audio-vizuelnoj komunikaciji sa delima dobitnika Mokranjčeve nagrade, održaće se u subotu, 29. marta u Ustanovi kulture Parobrod.
Kako je najavio Parobrod, ovim projektom grupa Secondhanders ispituje mogućnost vraćanja kapitalnih dela savremene srpske klasične muzike u polje novih preispitivanja a nastao je u godini obeležavanja 100 godina od rođenja Stevana Mokranjca, rodonačelnika srpske moderne muzike čije ime nosi nagrada Udruženja kompozitora Srbije za najbolje izevedeno premijerno delo u godini.
Grupa „Secondhanders“ i njen vođa, kontrabasista, multiinstrumentalista i profesor Fakulteta muzičke umetnosti Nebojša Ignjatović izbegavaju etabliranu umetnost i bave se njenim nusproizvodima, kako i samo ime grupe kaže „stvarima iz druge ruke“.
Ironično kopiraju umetnička dela čije citate i parafraze kolažno umeću u vlastite projekte, pozajmljuju poznate teme da bi ih citirali, parodirali i reciklirali pa tako nastaju njihove beskrajno duhovite novotarije iz druge ruke.
Njihova deviza je „Svi kradu a mi to i priznajemo“.

Povezana vest:  Džejms Blant svira na venčanju princa Vilijama