Photos officielles 2013 SLKS 1Obeležavanje 20 godina od smrti Kurta Kobejna – Smells like K. Spirit u Mikser Houseu

U sklopu obeležavanja dvadeset godina od smrti Kurta Kobejna, najveći svetski „Nirvana“ tribute bend – „Smells like K. Spirit“ iz Švajcarske, organizuje seriju koncerata širom Evrope. Beogradski nastup zakazan je za 10. april u Mikser Houseu. Dan ranije, 9. aprila, biće održana tribina sa temom „Dvadeset godina bez Kurta Kobejna“ na kojoj će učestvovati i članovi benda. Karte za koncert se mogu nabaviti na prodajnim mestima Eventima po ceni od 500 dinara.
Najveći svetski „Nirvana“ tribute bend će deo beogradskog koncerta posvetiti i legendarnom MTV Unplugged-u, pa će, pored standardnog electric koncerta, publika moći da uživa i u pojedinim akustičnim izvedbama najvećih hitova grupe Nirvana, a kao specijalni gost, priključiće im se iskusna i poznata beogradska čelistkinja Mima Vrbanić.
U duhu obeležavanja dvadesetogodišnjice smrti frontmena „Nirvane“, 9. aprila u 20 časova, biće održana tribina „Dvadeset godina bez Kurta Kobejna“. Na tribini će se pričati o ulasku Nirvane u R’N’R Hall Of Fame (Barclays centar, Bruklin), koje je zakazano upravo na dan koncerta u Mikser House-u, kao i o uticaju ovog legendarnog sastava na druge bendove i muzičare. Na tribini će učestvovati i članovi švajcarskog sastava.
„Smells Like K. Spirit“ je bend koji je svirao na brojnim festivalima i prestižnim evropskim salama poput „Olympia“ i „Galaxie“ u Francuskoj, a ove godine se mogu pohvaliti nastupom na „Montreuz Jazz“ festivalu. Sastav je poznat i po projektu „Smells Like K. Spirit Unplugged“, albumu od 12 pesama koje „Nirvana“ nikada nije svirala unplugged.
Bend čine: Timmy Schenk: vokal, gitara: Donn Torres: bas gitara, prateći vokali i Hedi Black: bubnjevi.
Koncert počinje u 21 čas, a ulaznice po ceni od 500 dinara možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima.

Povezana vest:  EXIT 2023: Čuda su moguća ako ih dovoljno snažno želimo