5-Seconds-Of-Summer-universalmusic.rs-(1)

LETO STIŽE RANIJE NA MTV UZ 5 SECONDS OF SUMMER

Početkom decembra 2011. godine 5 Seconds of Summer imao je prvu svirku u holu jednog hotela u rodnom Sidneju u Australiji gde su prvi put nastupili kao četvoročlani sastav. Za tu priliku morali su da „iznajme“ bubnjara, basista nije posedovao bas gitaru već jedino akustičnu i svirali su samo obrade pesama drugih izvođača pred svojih 12 poznanika. Ipak, sve to nije obeshrabrilo ove momke, naprotiv, shvatili su da imaju potencijal da budu bend!
Samo dve godine kasnije, 5 Seconds of Summer izdali su dva EP izdanja, 2013. su bili predgrupa najvećem pop bendu na svetu, One Direction, na „Take Me Home“ turneji, nedavno su izbacili singl „She Looks So Perfect“ sa predstojećeg debi albuma i upravo sa tom pesmom će se predstaviti kao MTV Push izvođači u aprilu i to na 63 MTV kanala u 152 zemlje širom sveta. Sa stalno rastućom bazom fanova na društvenim mrežama i preko 50 miliona pregleda na YouTube servisu, ovi momci zasigurno zaslužuju svačiju pažnju.
5SOS čine školski drugovi Luke Hemmings (vokal/gitara), Michael Clifford (vokal/gitara), Ashton Irwin (vokal/bubnjevi) i Calum Hood (vokal/bas).
Za sebe kažu da su na zajedničkoj misiji: „Ljudi uglavnom misle da jedva čekamo da završimo turneju, vratimo se kući i družimo sa našim prijateljima, ali oni ne shvataju da je to upravo ono što mi sada radimo na najluđi mogući način. Ja želim da provodim vreme samo sa ovim momcima,“ objašnjava Ashton.
Razni bendovi su uticali na muzički ukus momaka iz 5SOS benda. Luke je fan prvog albuma benda Good Charlotte, Ashton voli Green Day „21st Century Breakdown“ i „White Noise“ sastava The Living End. Za Caluma eureka momenat je takođe Green Day, dok je Michael oduvek želeo da budu kao bend All Time Low.
2013. momci su dobili poziv da budu podrška bendu One Direction na njihovoj svetskoj turneji. Nakon 12 meseci nastupanja po rasprodatim halama širom planete, na red je došao njihov debi album na kojem su, između ostalih, doprinos dali The Madden Brothers iz sastava Good Charlotte, producent John Feldmann (All Time Low, Good Charlotte, Boys Like Girls), Mcfly, Jake Sinclair (Fall Out Boy, Pink), Steve Robson (Busted…) i Roy Stride koji je izjavio „Njihov talenat da sviraju i pišu pesme me je oborio sa nogu, ovi momci su prava stvar!“
Prvi singl sa predstojećeg albuma je „She Looks So Perfect“ je nestašna, zarazna melodija koja postaje hit već na prvo slušanje, a vi ćete imati priliku da tokom celog aprila uživate u uz 5 Seconds of Summer koji su novi MTV Push izvođači.

Povezana vest:  Pet Metini sa grupom svira u Beogradu 26. juna

PHOTO: www.universalmucic.rs