NA DANAŠNJI DAN, 21. januar

1888 – Formirana je The Amateur Athletic Union, nadaleko poznata kao Aau, kako bi pružala podršku mnogim različitim ekipama i igračima u gotovo svim sportovima, a sponzorje mnogim turnirima širom SAD-a. Ona pomaže da se zapaze talentovani sportisti i da ih usmeri prema dobrom fakultetu ili da ih uputi u pravo društvo u zajednici.
1911 – Počeo je prvi reli Monte Carlo, jedan od najpoznatijih trka. Organizator je Automobile Club de Monaco, koji je također organizator F1 Grand Prix. Princ Albert I, član porodice Grimaldi,inspirator, kreator i pruža podršku celoj manifestaciji a sve u cilju jačanja turizma i poseta kazinima 
1922 – Održan je prvi slalom u skijaškom centru Müren, Švajcarska.
1990 – John McEnroe postaje prvi teniser u istoriji koji je udaljen sa Grand Slem (Australian Open) zbog nedoličnog ponašanja.
1995 – John Stockton, član Yutah Jazz postaje NBA’s all-time lider u asistencijama (9,922). U svojoj karijeri (1984-2003) on jezabeležio 15.806 asistencija i njegava statua od bronze u znak zahvalnosti postavljena je ispred Delta Center terena na kome igra Utah Jazze.

Povezana vest:  Na današnji dan - 1. januar