NA DANAŠNJI DAN, 27. novembar

1903 – Wilhelm Hauschild piše pismo koje je potpisalo još 107. njegovih kolega – svom poslodavcu, Friedrich Bayer i Co., tražeći od kompanije podršku za pokretanje sportskog kluba. Kompanije je prihvatila da podrži inicijativu, i 1.jula 1904, Turn- i Spielverein Bayer 04 Leverkusen će biti osnovana. 
1960 – Gordie Howe, člam Detroit Red Wings postaje prvi NHL igrač koji je postigao 1,000 golova. 
1971 – Fudbaler Nottingham Foresta Sammy Chapmana isključen je na utakmici protiv Leedsa. To je prvi put u 32 godina da igrač Nottingham Forest zaradi crveni karton. 
1992 – Eric Cantona prelazi iz Leedsa u Manchester United za milion funti. Svoj debi za nov klub imao je na prijateljskoj utakmici posvećenoj legendi Benfice, Eusebiu. 
1999 – Juniorska fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je tim Australije rezultatom 8-7, posle izvođenja jedanaesteraca i tako postala svetski prvak u East Harboru, na Novom Zelandu. Gana je zauzela treće mesto posle pobede na SAD sa 2-0. 
2006 – Fabio Cannavaro, italijanski kapetan, osvaja nagradu Zlatna lopta, kao prvi igrač odbrane u koji je za 10 godina nominovan za najboljeg euvropskih igrača. Cannavaro, koji je igrao za Juventus prethodnu sezone, ali onda prešao u Real Madrid, nakon što je pomogao Italiji da osvoji Svjetsko prvenstvo, dobija 173 boda od 52 novinara iz celog sveta u godišnjoj anketi Francuskog fudbalskog časopisa. Gianluigi Buffon, italijanski golman, zauzeo je na ovom izboru drugo mesto sa 124 boda, a treći je bio Thierry Henry sa ukupno 121 poenom.

Povezana vest:  Na današnji dan - 20. decembar