Let 370DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL EMITUJE DETALJNI JEDNOČASOVNI SPECIJAL – Let 370: Nestanak malezijskog aviona

Discovery Networks International je najavio emitovanje specijalnog jednočasovnog dokumentarca – LET 370: Nestanak malezijskog aviona – koji je okupio najistaknutije stručnjake u oblasti avijacije i bezbednosti kako bi istražili ključna pitanja koja se tiču nestanka leta MH370 kompanije Malaysia Airlines. Emisija će biti emitovana na kanalu Discovery Channel 20. aprila u 15.20, a potom reprizirana u ponoć.
Misterija leta MH370 je zaokupila svetsku pažnju i dovela do mnogobrojnih spekulacija o tome kako se ovo desilo. Emisija Let 370: Nestanak malezijskog aviona oslanja se na stručnjake iz ove oblasti koji će objasniti kako je uopšte moguće izgubiti trag avionu – analizirajući dokaze, razmatrajući slabosti aviona i pronalazeći moguća rešenja kako bi se sprečilo da bilo koji avion u budućnosti ponovo nestane.
U eri u kojoj možemo da koristimo aplikacije kako bismo pronašli gedžete, specijal takođe razmatra kako su najmoderniji putnički avion i njegovih 239 putnika sa posadom jednostavno nestali. Kako je let MH370 izgubljen 8. marta 2014, pitanja o bezbednosti letenja su ponovo postala aktuelna. U pokušaju da odgovori na neka od ovih pitanja, specijal Let 370: Nestanak malezijskog aviona navodi sedam karika koje treba ispitati: bezbednost na aerodromu, kontrola vazdušnog saobraćaja, on-board sistemi za komunikaciju, mehanički kvar, praćenje – radarom i satelitom, međunarodna saradnja i crna kutija.
Emisiju Let 370: Nestanak malezijskog aviona proizvela je kuća ITN Productions i emitovaće se u više od 220 zemalja širom sveta na kanalu Discovery Channel početkom aprila.
Tom Gorham, izvršni producent u kompaniji Discovery Networks International, kaže: „Misterija leta MH370 nažalost podseća da tehnologija zaista nije nepogrešiva. Uz pomoć uvežbane avijacije i stručnjaka za praćenje i satelite, specijal Let 370: Nestanak malezijskog aviona istražuje šta se dogodilo, ali fokusirajući se na to kako je nešto ovako moglo da se dogodi uopšte, i proučavajući mane u ekosistemu modernih međunarodnih putovanja.“
Ema Rid, šef odeljenja za sadržaje zasnovane na činjenicama, ITN Productions, dodaje: „Nestanak aviona na liniji MH370 izaziva sve ono što znamo o modernoj avijacijskoj tehnologiji. Ovaj dokumentarac otkriva šta bi svaki putnik trebalo da zna i otkriva tehnologiju koja se sada unapređuje kako bi nas zaštitila u budućnosti.“

Povezana vest:  Premijera serije “Venčanica iz snova: Australija” na TLC kanalu