lopta u kosu
Košarkaški veterani bivše SFRJ na turniru u Novom Sadu
 
Košarkaški turnir veterana „NS Maxi basketball“, drugi po redu, koji okuplja košarkaške veterane iz zemalja regiona (Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije) održaće se od 11. do 13. aprila u Novom Sadu, a na njemu će nastupiti veliki broj košarkaških legendi bivše Jugoslavije.
Među asovima koji će ponovo zaigrati u SPENS-u su Milenko Topić, Zlatko Bolić, Aleksandar Lukić, Slavko Kotnik, Stipe šarlija, Radisav Ćurčhić, Mileta Lisica, Slađan Stojković, Gavrilo Pajović, Dragan Vukčević i drugi.
Organizator turnira je Sportska organizacija „Vojvodina – Novi Sad“, a kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare ovaj turnir je generalna proba i glavni adut za kandidaturu Novog Sada za organizaciju Evropskog prvenstva u košarci za veterane 2016. godine. Konkurenti Novog Sada za organizaciju tog takmičenja su španski Vigo, italijanski Vareze i ukrajinski Dnjepropetrovsk.
Predsednik organizacionog odbora turnira Miodrag Hadžibabić na konferenciji za medije rekao je da će na turniru nastupiti 28 ekipa iz Zagreba, Pule, Zadra, Tuzle, Zenice, Podgorice, Nikšića, Maribora, Ljubljane, Laškog, Kraljeva, Valjeva, Beograda i Novog Sada.
-Ove godine se turnir igra kod muškaraca u tri starosne kategorije 35 + (35 i više godina), 40 + i 45 +, imamo i tri ženske ekipe koje dolaze iz Maribora, Beograda i Novog Sada, kao i dve ekipe košarkaša u kolicima – rekao je Hadžibabić dodajući da će se utakmice igrati u nekoliko košarkaških sala u Novom Sadu, a da će završnica turnira biti odigrana u Maloj sali Spensa.
Direktor SPENS-a Žarko Mićin rekao je da veruje da će turnir proteći u najboljem redu i da će pokazati da može biti dobar domaćin kako učesnicima ovog turnira, tako i učesnicima Evropskog prvenstva za veterane 2016. godine.
Predsednik Okružnog košarkaškog saveza Novog Sada Zlatko Bolić rekao je da se ove godine obeležava 90 godina otkako je košarka počela da se igra u Novom Sadu i da je taj turnir veterana jedna od manifestacija kojom se obeležava taj veliki jubilej novosadske košarke.
-Pored pomenutog turnir će imati i memorijalni karakter jer će jedna od ekipa nositi ime tragično nastradalog Nemanje Danilovća koji je bio košarkaš i trener u nekoliko novosadskih klubova – rekao je Bolić.
Ulaz na sve utakmice ovog turnira je besplatan.
Povezana vest:  Juniori Zvezde delili paketiće