N1 logoŠiri se novinarski tim regionalnog informativnog TV kanala N1

Telvizijski kanal N1, ekskluzivni regionalni partner komapnije CNN, koji će emitovati program iz tri velika informativna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, širi svoj tim.
Novinarskom timu N1 kanala u Srbiji, pridružili su se i novinari: Peđa Obradović, Vojislav Stevanović, Tanja Veselinović, Branislav Šovljanski i Jadranka Bugarski.
Peđa Obradović je bio novinar i urednik u dnevnom listu Blic, Balkanskoj istraživačkoj mreži i televiziji B92. Peđa je na TV radio sve žanrove: od reportažaiI dokumentaraca, do izveštavanja uživo sa terena i uređivanja vesti.
Jedan od njegovih veoma zapaženih projekata bio je dokumentarni film povodom desetogodišnjice ubistva premijera Đinđića. Kao urednika vesti, odlikuju ga izuzetno poznavanje političkih i društvenih zbivanja kaoiI analitički pristup.
Vojislav Stevanović jedan je od najpoznatijih ekonomskih novinara u Srbiji. Poseduje veliko iskustvo i poznavanje biznisa i privrede. Bio je na ključnim pozicijama u magazinu „Ekonomist“, dnevnom ekonomijom bavio se u listu „Danas“, a televizijsko iskustvo stekao je reporterskim radom u emisijama „Buđelar“, kao i u TV produkciji „Novog magazina“. Njegov rad na TV paketima o ekonomskim temama, biće veoma značajan za gledaoce N1 kanala.
Tanja Veselinović je novinarka i voditeljka sa dvadesetogodišnjim iskustvom. U redakcijama Studija B i BK TV bavila se spoljnom politikom i dnevno informativnim programom. Poslednjih sedam godina provela je na TV B92 gde je, između ostalog, uređivala i vodila spoljno-političke emisije, a zatim se specijalizovala u oblastima ekonomije, monetarne politike, budžeta, javnih finansija, energetike…Tanja ima veliko iskustvo i u izveštavanjima uživo. Na N1 kanalu imaće ulogu urednice i voditeljke emisije koja će se baviti svim aspektima biznisa u Srbiji i regionu.
Branislav Šovljanski na N1 dolazi sa pozicije vodećeg reportera i urednika Dnevnika RTV-a. Veliko iskustvo stekao je u svim novinarskim formama: od izveštavanja sa terena uživo i vođenja političkih debata, do dokumentaraca i reportaža o najvažnijim događajima u novijoj istoriji Vojvodine. Autor je dokumentarca „Nevidljiva smena“ i koautor reportaža o požarima u klubovima „Laundž“ i „Konstrast“. Jedno je od najprepoznatljivih lica mlađe generacije novinara iz Novog Sada.
Jadranka Bugarski, glumica po obrazovanju, na TV-u se oprobala u svim ulogoma: od voditelja informativnih programa, do izveštavanja sa najznačajnijih događaja uživo. Jadranka je snimila nekoliko dokumentarnih emisija i bila ko-autor u dokumentarcu „Đinđić-neispričane priče“. Na TV B92 radila je u infotejment programu „Bulevar“, a na N1 će vas izveštavati o svim značajnim vestima i ličnostima na polju kulture i zabave.
N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, počeće sa emitovanjem programa u prvoj polovini ove godine. Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je Junajted Grupa (United Group), vodeća „pay TV“ platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je Junajted Grupu, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

Povezana vest:  Džejmsu Gandolfiniju i Koriju Montitu posthumne Emi nagrade