30_april_1FARMA 2010
Red svađa, red veselja
Četrdeset sedmi dan na Farmi počinje svađom. Ovog puta je Gagi došao u dnevnu sobu i počeo da se raspravlja sa Macom oko grafita koji je Maca napisao u štali. Gagi kaže Maci da mu kaže u lice sve što ima a ne da piše uvredljive grafite po zidovima. Maca mu kaže da mu niko nije kriv što se sam prepoznao u grafitima.
U spavaćoj sobi Mirjana pravi firzuru Mileni. U dvorištu Gagi razgovara sa Đusom. Pričaju o Maci koji je ogovarao Đusa pre nekoliko večeri. Kako je rekao da je Đus opasan po život drugih i kako će za sedam dana nekog da ubije. Đus mu kaže da ga je baš briga i da na Farmi mogu da mu rade šta žele neće se naljutiti.
Raka, Zorica i Maja u dvorištu komentarišu kako niko ništa ne radi za pripremu svadbe. Raka kaže da bi trebalo neko meze da se spremi, a Maja mu kaže da nema ko da spremi jer se polovina farmera još nije ni probudila.
Gagi u kuhinji priča kako ne veruje da je Maca sačuvao kafu za samo nekoliko ljudi koje je odabrao, tako da neće biti kafe za sve. Maja odgovara da nije tako i da će svi piti kafu. Gagi kaže da to nije fer i da je Maca štekara. Maja mu kaže da joj se kod Mace sviđa njegov smisao za humor, tj. način na koji se šali. Maja izlazi u dvorište i komentariše kako je strašno ovo što se dešava sa kafom.
Počinje oblačenje za svadbu. Miloš se žali kako su mu pantalone male. Pita Raku da li možda neko nije zamenio njihove pantalone. Zorica ne može da zakopča dugme na svojoj košulji, a ni Maji ne odgovara jelek koji je dobila, kaže da je previše mali. Milena se šminka u spavaćoj, a mladoženja se priprema u svojoj sobi.
30_aprilMiloš i Mirjana su u kuhinji. Miloš joj govori da se prihvati zadatka pravljenja sira i da prokuva mleko ili da to preda nekom drugom. Mirjana kaže da je ona dobrovoljno to radila, ali da joj više ne pada napamet to da čini jer je svima svejedno za sve i da više ne želi da bude robinja. Miloš joj kaže da nije ni njegova dužnost da radi u štali, ali da to želi da radi za dobrobit zajednice, a ona ako ne oseća pripadnost i odgovornost prema zajednici znači da nije za Farmu.
Rasprava se nastavlja tako što Miloš pita Mirjanu zašto je sklonila mleko koje treba da se prokuva sa šporeta. Ona mu govori da je ona stavila šerpu sa mlekom da se prokuvava, ali da je neko drugi sklonio. Miloš joj kaže da ako je već počela da radi, mora da ostane tu da nadgleda sve vreme, kako mleko ne bi iskipelo. Ona kaže da je to više ne interesuje, jer i druge ne interesuje. Miloš joj skreće pažnju da bi morala sa gazdom da obavi razgovor oko svojih dužnosti.
Raka i Miloš su u dvorištu na klupi. Miloš prepričava svađu sa Mirjanom. Pojavljuje se Maja, vrlo ljuta, i počinje da viče na Miloša jer joj je seo na bademantil u čijem džepu su joj cigare.
Svadba počinje. Kočije dolaze i ulazi publika. Da bi dobili mladu, mladoženja i kum su morali da se cenjkaju. Đus plaća i Milena i Nemanja odlaze do matičara. U ulozi matičara se oprobao Dejan. Posle govora matičara, počinje ceremonija venčanja. Po završetku ceremonije mladoženja na rukama nosi mladu do gazdine kuće gde Milena baca bidermajer. Bidermajer je uhvatila Mina.
30_april_2Svadbeno veselje je nastavljeno u kući. Farmeri nazdravljaju uz orkestar i pesmu „Milane, Dragane“. Raka drži zdravicu. Siti od pečenja, ukućani pevaju i vesele se još neko vreme. Dok se svatovi vesele, mladenci leže zajedno u krevetu u spavaćoj sobi. Milena kaže da nije u redu da svatovi slave a da se mladenci izležavaju. Nemanja joj  govori kako je lepa kada se našminka, na šta ga Milena šaljivim tonom pita da li to znači da je bez šminke ružna.
Ognjen je došao, tako da je vreme izabrati ovonedeljne dueliste. Najviše štapića od farmera je dobila Dragana. Gagi je obrazložio zašto je štapić dao Maci. On kaže da se zbog njega raspada Farma. Milena mu je takođe dala štapić uz objašnjenje da je on kriv za sve njene i Nemanjine svađe, dok je Mina zaplakala jer je dala Dragani štapić. Mina je rekla da je Dragana dobra devojka i da nije došla nikog da provocira ovde. Drugi duelista je Dejan. On je, kao farmer sa najmanje glasova publike, automatski u duelu.
Ognjen čita pismo zadrgue u kojem se između ostalog kaže da se kažnjavaju svi farmeri koji su šaputali. Milena je najviše šaputala, a kazna je automatska nominacija, tj. Ona će se pridružiti Dejanu i Dragani u štali i u kvizu znanja.
Što se zadatka organizacije svadbe tiče, Zadruga je zadovoljna urađenim, međutim to nije bilo dovoljno za nagradu, tako da ove nedelje farmeri ostaju bez nagrade. Zorica kaže da je Zadruga donela takvu odluku jer higijena u kući nije bila na zadovoljavajućem nivou.
Povezana vest:  Serija E! kanala Mariah’s world premijerno od decembra