Tuesday Movie Nights
MTV FILMSKE VEČERI UTORKOM
 
 
Od utorka, 24. juna od 21:00, na MTV kanalu počinje maraton muzičkih dokumentaraca „Tuesday Movie Nights“ i u narednih šest nedelja, svakog utorka od 21 čas, premijerno će biti prikazano šest filmova!
Sezonu će otvoriće Kralj popa – Majkl Džekson i film „Michael Jackson History: The King of Pop 1958-2009″, u utorak, 24. juna u 21:00.
Iako se o životu i radu ovog muzičkog genija dosta zna, ovaj dokumentarac prikazuje njegovu životnu priču iz drugačijeg ugla uz komentare njegovih rođaka, prijatelja i saradnika kao što su Džanet Džekson, Pol Gambačini, Dajana Ros i Kvinsi Džons, kao i do tada neemitovane snimke Majkl Džeksona. Samo jedan dan nakon emitovanja ovog filma na MTV kanalu, obeležiće se peta godišnjica od smrti Kralja popa i ovim filmom MTV odaje počast velikanu pop zvuka.
„Lou Reed’s Berlin“ je na programu u utorak 1. jula u 21:00. Ovaj koncertni film donosi uživo izvođenje kultnog albuma „Berlin“ iz 1973. Materijal je sniman tokom pet noći na koncertima koji je legendarni pevač Lou Rid održao 2006. godine u koncertnoj dvorani „St. Ann’s Warehouse“ u Bruklinu.
Zatim, 8. jula pogledajte „Life & Lyrics“, film smešten u Južni London koji govori o rivalitetima DJ skupina i šta se dešava kada se član jedne zaljubi u člana protivničke DJ ekipe.
Za ljubitelje legendarnog britanskog rock benda iz kasnih ’70. godina prošlog veka, „Joy Division“, stiže prava poslastica u vidu istoimenog filma koji će moći da pogledaju u utorak, 15. jula, i saznaju sve o vrtoglavom usponu i padu jednog od najuticajnijih sastava svih vremena.
Nedelju dana kasnije, 22. jula, pogledajte film „Filth and Wisdom“, film koji je režirala niko drugi do Madona.
Za kraj, 29. jula u 21 čas, ne propustite film „Control“ koji govori o muzičkoj legendi Ianu Kurtisu, pevaču benda „Joy Division“. Saznajte kako je tih i setan mladić koji je radio na birou za zapošljavanje i pevao u bendu „Warsaw“ upoznao devojku Debi, koju je ubrzo i oženio, a njegov bend, koji je u međuvremenu promenio ime u „Joy Division“, počeo da grabi ka slavi…
Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Sve o mačkama