FILTH AND WISDOMMADONIN FILMSKI DEBI „FILTH AND WISDOM“ U UTORAK NA MTV KANALU

„Filth and Wisdom“, film u kome se Madonna prvi put predstavila kao scenaristkinja, rediteljka i producentkinja, gledaoci MTV kanala premijerno mogu da pogledaju u utorak u 21:00 u okviru Tuesday Movie Night serijala.
Ostvarenje iz 2008. godine prati troje mladih koji žive u Londonu i pokušavaju da ostvare svoje snove dok rade najrazličitije bedne poslove. Glavni junak Madonnine komične drame je ukrajinski imigrant Andriy Krystiyan, zvani A. K., pesnik i samoproklamovani filozof koji sanja da postane svetska zvezda. Slavu će mu doneti njegov bend „Gogol Bordello“ zahvaljujući jedinstvenom stilu koji kombinuje cigansku muziku i pank zvuk. A.K., koga inače tumači Eugene Hutz, stvarni frontmen benda „Gogol Bordello“, živi sa dve devojke, lepom balerinom Holly koja zarad preživljavanja radi kao striptizeta, i sa Juliette, koja, dok radi kao apotekarka, sanja o odlasku u Afriku gde će se brinuti o gladnoj deci.
Madonna kaže da je svojim filmom želela da uhvati deo beskompromisnog nagona mladih i talentovanih ljudi, koji veruju u sebe i da mogu da postignu uspeh. „Jedna od tema koje istražujem u filmu je borba mladih sa teškoćama i kada razmišljam o počecima sopstvene karijere bez problema mogu da se setim tih teških trenutaka kao da je bilo juče“, rekla je Madonna.
„Filth and Wisdom“ sadrži nekoliko pesama sastava Gogol Bordello, a saradnju sa njima Kraljivca popa je započela nakon njihovog zajedničkog nastupa na londonskom „Live Earth“ koncertu. Svetsku premijeru film je imao na Berlinskom filmskom festivalu 2008. godine, a MTV ga prikazuje premijerno ovog utorka u 21 časa.

Povezana vest:  Balkan song contest - muzičko takmičenje u VIP Velikom Bratu