zvezde granda ziriVečeras počinju nove „Zvezde Granda“ na Prvoj
 
U potpuno novoj scenografiji večeras od 21 čas na Prvoj kreće najveće muzičko takmičenje u regionu – Zvezde Granda.
Žiriju se u dobro poznatom sastavu priključila i Ana Bekuta koja se odlično uklopila i snašla u novoj ulozi. Pravila su slična kao i prošle sezone. Takmičar prolazi direktno ako dobije šest tastera od žirija i tada se podiže video ekran. Članovi žirija kandidata ne vide, dok se ekran ne podigne, te ne znaju ko se nalazi iza, već ocenjuju samo na osnovu njihovog glasa. U slučaju da takmičar ne dobije svih šest tastera za njihovu sudbinu zaduženi su Saša Popović, Lepa Brena i Žika Jakšić.
Ovu sezonu Zvezda Granda čine i druga pojačanja poput Predraga Peđe Markovića koji je režirao takođe popularno muzičko takmičenje „Prvi Glas Srbije“. Gledaoce će sasvim sigurno oduševiti nova, impozantna scenografija koja je urađena po najvišim svetskim standardima. O novom, unapređenom izgledu bine i kompletne scene Peđa kaže: „Scenografija zauzima 1500m2, u nju je utrošeno preko 50 tona čelika, preko 200m2 LED ekrana, skoro pola km LED dioda, na rasvetnom gridu je preko 200 svetlosnih uređaja najmodernije tehnologije koje kontroliše jedna od tehnološki najnaprednijih platformi za dizajn svetla. Takođe, novost u Grandu je i pokretna kamera na faru sa daljinskim upravljanjem. I kao začin, zakrivljeni LED ekran od skoro 50m2 koji se pojavljuje i nestaje kao magijom, sigurno će doprineti da ova sezona bude zapamćena“.
Osim impresivne tehnike koja je postavljena specijalno za novi početak, važno je bilo ispuniti i estetske uslove: „I pored sve te tehnologije, kreativna ideja je bila da napravimo moderan studio sa dušom – drugim rečima, da iskoristimo sve prednosti koje tehnologija pruža ali da gledalac oseti toplu, iskrenu emociju takmičenja koje traje već devet sezona. Simbioza scenografije koja je spoj modernih svetskih formata i italijanskog glamura sa najmodernijom rasvetom i ekranima daće gledaocima jedinstven i neponovljiv doživljaj“ dodao je Marković.
I ovu sezonu Zvezde Granda vodiće provereni, šarmantni voditeljski par, Voja Nedeljković i Sanja Kužet.
Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Novi problem ukućana