Upraznjeno mestoPremijera mini-serije „Upražnjeno mesto“ na kanalu HBO

Premium filmski kanal HBO s ponosom najavljuje premijeru mini-serije u koprodukciji kanala HBO i BBC „Upražnjeno mesto“, čija će sva tri dela premijerno biti prikazana 9. marta putem usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

„Upražnjeno mesto“ je trodelna serija zasnovana na istoimenom čuvenom romanu Dž. K. Rouling. Radnja je smeštena u Pagford, naizled idilično englesko selo sa popločanim trgom i drevnom opatijom. Međutim, iza prelepe fasade nalazi se gradić zahvaćen ratom: bogati ratuju sa siromašnima, tinejdžeri sa roditeljima, žene sa muževima, a nastavnici sa đacima.

Pagford nije onakav kakvim se čini na prvi pogled…

Povezana vest:  Nova avantura o sprovođenju zakona na Discovery kanalu “PRAVDA U MRAČNIM ŠUMAMA”

Kada Bari Ferbrader iznenada umre u ranim četrdesetim godinama, gradić je poprilično šokiran. Febraderova smrt izaziva krizu u gradskoj vladi i životima mnogih sugrađana, uključujući i tinejdžera kome je pomogao. Barijevo upražnjeno mesto u vladi uskoro će postati motiv za početak najvećeg rata koji je grad video.

Ko će pobediti u izbornoj prevari punoj strasti, dvoličnosti i neočekivanog otkrivanja istine?

Ono što je sigurno je da će se u u borbi za vlast koja sledi između stanovnika sa altruističnim namerama i onih čije su namere više nego sebične, otkriti mnoge tajne, reputacije biti poremećene, a neizvesna budućnost će biti  očiglednija nego ikada.

„Upražnjeno mesto“, priča o klasnim sukobima i političkim nemirima, zapravo je fuzija komedije i tragedije koja istražuje efekte smrtnosti i dubine morala.

Povezana vest:  Nova epozida serije “Zlatna groznica” na Discovery kanalu

Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO.Prva epizoda će u periodu od 9. marta do 8. aprila biti dostupna besplatno svim gledaocima u Srbiji putem internet usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u dramskoj mini-seriji „Upražnjeno mesto“.

Glumačka podela

Pored Rorija Kinira (poznat i po ulozi u hit-seriji „Peni Dredful“), koji glumi voljenog Barija Ferbradera, u „Upražnjenom mestu“ ćemo gledati i za Emija nominovanog Majkla Gambona, kao Hauarda Molisona, zatim Džuliju Makenzi, kao njegovu perfidnu suprugu Širli Molison. Tu su i Monika Dolan (u uloziTes Vol), Sajmon Mekberni (Tesin suprug Kolin) i mnogi drugi.

Povezana vest:  Veliki brat od februara na Pinku

Scenaristi i izvršni producenti

HBO je seriju „Upražnjeno mesto“ radio u koprodukciji sa BBC-jem i Bronte film i TV, nezavisne kompanije Dž. K. Rouling i Nila Blera, koji su ujedno i izvršni producenti serije, zajedno sa Polom Trijbitsom („Spasavanje gospodina Benksa“) i Rikom Senatom. U adaptaciju Sare Felps, režiju potpisuje Džoni Kempbel.

Zanimljivost

Čuvenoj spisateljici Dž. K. Rouling, poznatoj po serijalu „Hari Poter“, ovo je prva knjiga za odrasle. Roman „Upražnjeno mesto“ neočekivano je prodat u više od šest miliona primeraka širom sveta, od datuma objavljivanja 2012. godine..