the office

Najboljih 10 britanskih serija koje možete da pogledate na Pickboxu do kraja aprila

Ko se jednom navukao na britanski humor i detektivske serije, teško da je uspeo da se skine s njih. Mračan i sarkastičan humor, glavni likovi koji ne pokušavaju da budu heroji i da se dopadnu gledaocima, istražitelji ružnog i osornog karaktera, osvojili su nas tako što nam nisu podilazili. Pickbox vam je pripremio deset vrhunskih britanskih serija koje vas čekaju do kraja aprila.

10. Kancelarija

Dejvid Brant je šef kakvog nikad ne biste voleli da imate na svojim leđima. Naporan, pretenciozan, društveno hendikepiran, egocentričan. A kad vam je jedan takav čovek još i šef na dosadnom poslu, onda stvari postanu nemoguće.

Povezana vest:  Film nedelje na AMC-u petkom uveče: Kal Osvajač

9. Crveni patuljak

Jedan od prvih simpatičnih gubitnika koji su osvojili gledaoce. Igrom slučaja, zaglavio se na svemirskom brodu, a sad dane gubi potucajući se po svemiru s hologramom iritantnog cimera i bićem koje je iz trudne mačke evoluiralo u čoveka.

8. Crna Guja

Crna Guja svoje putovanje kroz vekove započinje kao bogata budala, a kako generacije odmiču, sve je lukaviji, ali i udaljeniji od kraljevskog trona.

7. Da, ministre

Ispratite Džejmsa Hakera na njegovom putu od ministra do premijera Velike Britanije i proverite kako politika funkcioniše s druge strane zavese.

6. Falični pansion

Vlasnik devonskog hotela Falični pansion je neljubazan, džangrizav, ciničan, mizantrop i pesimista. On je čovek s večnom glavoboljom osuđen na loše goste i hotelske inspektore.

Povezana vest:  U trećoj sezoni serije 'Glee' stižu novi likovi

5. Tihi svedok

Tim forenzičkih patologa nije tu samo da bi u nekoj podrumskoj prostoriji pregledao tela i ispitivao uzroke smrti. Dr Sem Rajan i ekipa često su i policajci koji ispituju svedoke, progone osumnjičene, mešaju se u istragu i prerušeni odlaze na sastanke s kriminalcima.

4. Misterije inspektora Linlija

Uglađeni Tomas Linli je besprekoran istražitelj i oksfordski učenik. Plemić s titulom osmog erla od Ašertona i njegova partnerka iz radničke porodice dobri su u rešavanju slučajeva ubistava, ali nikako ne izlaze na kraj jedno s drugim.

3. Gospođica Marpl

Gospođica Marpl je simpatična usedelica s vrhunskim darom zapažanja i okom za ono najgore u ljudima. Čak i običnu posetu rođacima ili prijateljima gospođica Marpl će pretvoriti u uzbudljivu igru traženja osumnjičenih.

Povezana vest:  Ketrin Hajgl zadovoljna što je otišla iz Uvoda u anatomiju

2. Inspektor Mors

Bezobrazan i arogantan, ali izrazito inteligentan, inspektor Mors je usamljenik s kojim retko ko može da izađe na kraj. Legendarnog detektiva Endevera, koji je dobio ime po brodu kapetana Džejmsa Kuka, trinaest godina vrhunski je glumio Džon Tou.

1.Glavni osumnjičeni

Detektivka Džejn Tenison nije u cvetu mladosti i ne pretvara se da ima šarma jer joj on u ovom poslu i nije potreban. Pije kao smuk, puši jednu za drugom, a opsesija prema poslu koštala ju je privatnog života.