Igra prestola V 3

PROLEĆE NA HBO-u

HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, je i za proleće pripremila mngoobrojne premijere blokbastera, serije iz originalne HBO produkcije, kao i nove sezone serija za koje su se gledaoci već vezali, te nove zanimljive dokumentarce i specijale. Ovo proleće na HBO-u svakako će obeležiti ekskluzivna premijera pete sezone kultne HBO serije „Igra prestola“, ali gledaoce HBO-a čekaju i premijere hit filmova poput: „X.Men: Dani buduće proišlosti“, „Herkul“, „Krive su zvezde“, „Transformersi: Doba izumiranja“ i mnoge druge.
U aprilu HBO prikazuje dva filma sa atraktivnom plavušom Kameron Dijaz: prošlogodišnju komediju „Osveta na ženski način“ (HBO, 12. aprila u 20.05h), u kojoj glumi sa Nikolajem Kosterom Valdauom, jednim od junaka „Igre prestola“, i „Seksi snimak“ (HBO, 19. aprila u 20.05h), u kojem sa Džejsonom Sigelom pokušava da rasplamsa izbledele bračne strasti.
Na HBO 26. aprila u 20.05h stiže i megapremijera ovogodišnjeg kandidata za „Oskara“ – „X-Men: Dani buduće prošlosti“. Film u režiji Brajana Singera okuplja mnoga poznata lica iz prethodnih nastavaka: Tu je Hju Džekman, koji u ulozi Vulverina dobija najviše prostora, a za petama su mu i: Džejms Mekavoj, Majkl Fasbender, Dženifer Lorens, Hale Beri…
„Krive su zvezde“, film koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, HBO prikazuje 10. maja u 20.05h. Prošlogodišnja drama, zasnovana na bestseleru Džona Grina, donosi pričiu o ljubavi i neverovatnim iskušenjima tinejdžera obolelih od raka. U glavnim ulogama su Šejlin Vudli i Ensel Elgort.
I čovek i mit – „Herkul“ boriće se sa nezamislivim zlikovcima koji će testirati njegovu snagu u istoimenom filmu iz 2014. godine. Hoće li mitski junak uspeti da okonča krvavi građanski rat u Takiji, gledaoci će videti 17. maja u 20.05h, za kada je na HBO-u zakazana premijera.
U novom nastavku „Transformersi: Doba izumiranja“ sve počinje posle epske bitke u kojoj je veliki grad razoren, a Optimus Prajm i ekipa moraju spasiti svet. Ova neverovatna avantura, u režiji Majkla Beja, na HBO premijerno stiže 24. maja u 20.05h.
Za najmlađe gledaoce (ali i njihove roditelje) HBO je pripremio igranu verziju priče o malim, zelenim junacima, pa na HBO 31. maja u 20.05h, stižu „Nindža kornjače“ – Rafaelo, Leonrado, Mikelanđelo i Donatelo. Ovoga piuta Njujork je u nevolji, a četiri kornjače koje obožavaju picu, dolaze da spasu stvar. U suočavanju s neprijateljem – zlim Sekačem, pomagaće im njihova drugarica, reporterka Ejpril Onil, koju tumači Megan Foks. Kako će teći spasavanje Njujorka gledaoci mogu proveriti poslednjeg dana maja na HBO-u.
Pred sam kraj kalendarskog proleća, HBO premijerno 7. juna u 20.05h prikazuje urnebesnu komediju „Na tajnom zadatku: Povratak na koledž“, rediteljskog dvojca Fil Lord-Kristofer Miler. Glavni su Šmit (tumači ga Džona Hil) i Dženko (Čening Tejtum) – policajci na tajnom zadatku. Ovoga puta pretvaraju se da su srednjoškloci, ne bi li se dočepali i uhapsili dilera najnovije vrste droge.
Sve ove filmove, od datuma emitovanja na HBO-u, moći će da pogledaju i korisnici naših usluga videa na zahtev – HBO GO i HBO on Demand.

Povezana vest:  Glumica balkanskih korena Ivana Miličević, zvezda pete sezone serije STOTINA na kanalu FOX

IGRA PRESTOLA V

Serijsko proleće će na HBO početi novom, 5. sezonom „Igra prestola“, koja će u Srbiji ekskluzivnu premijeru imati u isto vreme kada i u Americi: 13. aprila, u noći između nedelje i ponedeljka u 3.00h po lokalnom vremenu. Svetski televizijski fenomen i najgledanija serija svih vremena u istoriji kanala HBO, ovenčana brojnim „Emi“, „Zlatni globus“ i „Pibodi“ nagradama, biće od jutarnjih sati u ponedjeljak 13. aprila dostupna i na našim uslugama videa na zahtev – HBO on Demand i HBO GO, a ponovno prikazivanje na HBO kanalu je zakazano istoga dana i u udarnom terminu u 20.05h.
Od kreatora serije D. B. Vajsa i Dejvida Bineofa, u ovoj sezoni „Igre prestola“ ponovo ćemo gledati: Pitera Dinklidža, Lenu Hedi, Emiliju Klark, Nikolaja Koster-Valdaua i mnoge, mnoge druge. I peta sezona će imati 10 epizoda, a kakva iznenađenja vas čekaju u njima, saznavaćete (malo po malo) svakog ponedeljka u 20.05h.
Osim „Igre prestola“, HBO će ovog proleća premijerno prikazati i mini-dramu „Upražnjeno mesto“, rađenu u koprodukciji kanala HBO i BBC, nove sezone hit-serija iz originalne HBO produkcije: „Potpredsednica“ i „Silicijumska dolina“, kao i nove sezone serija „Fabrika laži “ i „Peni Dredful“.

SILICIJUMSKA DOLINA II

Na HBO 13. aprila u 21.05h, stiže 2. sezona „Silicijumske doline“, komedije nagrađene „Emijem“ i „Zlatnim globusom“, koja će gledaoce odvesti u unosni svet Silicijumske doline i društvenih autsajdera koji pokušavaju da žive u njemu. Neobični um Majka Džadža kreirao je novih 10 epizoda, koju su ugledni magazini „Verajeti“ i „Tajm“ ocenili „urnebesnom od početka do kraja“ i „jednom od najfinijih TV komedija današnjice“. Gledaoce će kroz „Silicijumsku dolinu“, po drugi put voditi uigrana glumačka ekipa: Tomas Midldič, T.Dž. Miler, Zak Vuds, Kumel Nandžijani i Martin Star.
POTPREDSEDNICA IV
I nova, 4. sezona HBO-ove hit-serije „Potpredsednica“, počinje u ponedeljak, 13. aprila u 21.35h, kada će na HBO ponovo došetati Džulija Luis-Drajfus, za ovu ulogu nagrađena „Emijem“. Nove epizode čuvene komedije Armanda Janučija (nominovanog za „Oskara“ za koscenaristu filma „Vrzino kolo“) donose oštar i satirični osvrt na uskogrudi svet vašingtonske politike. Sve to kroz vrtoglavu svakodnevicu nekadašnje potpredsednice, a današnje predsednice Seline Majer.
UPRAŽNJENO MESTO
Poslednju epizodu HBO hit-serije „Hirurg“ gledaoci će videti 1. maja u 21.05h na HBO-u, ali taj termin ne ostaje upražnjen, jer ga već sledećeg petka (8. maj u 21.05h) premijerno zauzima „Upražnjeno mesto“, trodelna serija zasnovana na istoimenom čuvenom romanu Dž. K. Rouling. „Upražnjeno mesto“ je priča o klasnim sukobima i političkim nemirima, smeštena u idilično englesko selo. Ali, samo naizgled, jer iza prelepih fasada sve vri: bogati ratuju sa siromašnima, tinejdžeri sa roditeljima, žene sa muževima, a nastavnici sa đacima. Čuvenoj spisateljici Dž. K. Rouling, poznatoj po serijalu „Hari Poter“, je ovo prva knjiga za odrasle, a neočekivano je prodata u više od šest miliona primeraka širom sveta, od datuma objavljivanja 2012. godine..

Povezana vest:  Posle drugog vikenda Senke 2 opet probijaju rekorde

FABRIKA LAŽI IV

10. aprila u 20.05h dolazi i 4. sezonu serije „Fabrika laži“, u kojoj šarmantni i pričljivi Marti Kan i njegov konsultantski tim bolje od svih igraju poslovnu igru, koristeći sve moguće prljave trikove koje znaju da bi zadivili moćne direktore i sklopili važne poslove.

PENI DREDFUL II

Druga sezona misteriozne i zavodljive „Peni Dredful“ na HBO GO stiže 4. maja, samo dan nakon američke premijere, a gledaoci HBO-a će, takođe premijerno moći da je gledaju od 29. maja, petkom u 21.05h. U zastrašujućem psihološkom trileru se neki od najjezivijih književnih likova – uključujući dr Frankenštajna i njegovo stvorenje, Dorijana Greja i čuvene likove iz romana o Drakuli, sukobljavaju u viktorijanskom Londonu. I u drugoj sezoni, snimljenoj ove godine, gledaćemo: Džoša Hartneta, Evu Grin, Timotija Daltona, Helen Mekrori, Riva Karnija i druge.

DOKUMENTARC
I
Proleće na HBO biće osveženo i novim dokumentarnim filmovima. HBO je gledaoce već uveo u ekskluzivnu šestodelnu priču „Baksuz: Život i smrti Roberta Dersta“, čije se po dve epizode zaredom emituju četvrtkom u 21.35h i 22.20h. Sedmogodišnje istraživanje Endrua Džareckog otkriva informacije o nizu nerešenih zločina i čoveku osumnjičenom za njih – Robertu Derstu. Derst je potomak čuvene njujorške porodice milijardera, a serija je snimljena uz njegovu punu saradnju. Dokumentarac je nedavno još više dobio na aktuelnosti, jer je upravo zahvaljujući informacijama otkrivenim dok je sniman, Robert Derst uhapšen.
„Kula od slonovače“ postavlja ključno pitanje o vrednosti visokog obrazovanja u SAD, a HBO je prikazuje 23. aprila u 21.35h. Film koji istražuje kako medijska pokrivenost može uticati na suđenje i kaznu – „Opčinjeni: Suđenje Pameli Smart“, na program HBO-a je 30. aprila u 21.40h.
U maju će gledaoci HBO-a moći da vide još dva nova dokumentarca, reditelja Sebastjana Jungera, slične, ratne tematike. „Korengal“ ne prikazuje samo kako rat funkcioniše, već se bavi i time šta on znači mladim ljudima koji ga vode. HBO ga emituje 21. maja u 21.30h, a nedelju dana kasnije, 28. maja u 22h, na HBO stiže „Poslednja patrola“, u kojoj reditelj otkriva koliko je zbunjujući povratak kući iz rata, prateći dvojicu ratnih veteran i fotoreportera na putovanju duž pruge duge 480 kilometara.
Prva sedmica juna donosi dokumentarac Nensi D. Kejts „O Suzan Sontag“, koji se intimno i detaljno bavi životom jedne od najuticajnijih i najprovokativnijih mislilaca 20. veka. Film, koji je na HBO-u 4. juna u 21.40h prikazuje život Sontagove kroz arhivski materijal, priče njenih prijatelja, porodice, kolega i ljubavnika: od ranog zaljubljivanja u knjige do prvog iskustva u gej baru; od rane udaje do njene poslednje ljubavnice.

Povezana vest:  Najavljena druga sezona serije Igra prestola

O HBO EVROPI
Home Box Office, vodeća američka premijum televizijska mreža, nudi osnovne i premijum zabavne televizijske kanale za kablovsku i satelitsku televiziju, kao i MMDS platforme. HBO Evropa – koji je u vlasništvu Home Box Office, Inc. – trenutno nudi osnovne i premijum kanale za 15 zemalja: Mađarsku, Češku, Slovačku, Poljsku, Rumuniju, Holandiju, Bugarsku, Moldaviju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. U Holandiji, HBO Evropa nudi HBO HD i SD kanale, HBO On Demand i HBO GO preko HBO Holandije, zajedničkog ulaganja između HBO i Ziggo BV.
HBO Evropa nudi pet visoko kvalitetnih filmskih kanala (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax i Cinemax2) i šest kanala visoke rezolucije (HBO HD, HBO2 HD, HBO3 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD and Cinemax2 HD), kao i pretplatu na servis odabranih sadržaja na zahtev HBO ON DEMAND, i širokopojasni SVOD servis, HBO GO.

HBO i Cinemax zajedno sa ostalim multipleks kanalima i dodatnim uslugama donose najveće filmske hitove, nagrađivanu originalnu produkciju, serije, ekskluzivna dešavanja, evergrin filmove, hitove sa filmskih festivala, međunarodne i evropske filmove u domove gledalaca.
Sedište HBO Evropa nalazi se u Budimpešti, u Mađarskoj.