kako blant kaze

Premijera nove humorističke serije na HBO kanalu – „KAKO BLANT KAŽE“

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje novu humorističku seriju „Kako Blant kaže“, koja će premijeru na HBO GO-u imati 23. avgusta, samo nekoliko sati nakon američke premijere. Premijera serije je na HBO-u zakazana za ponedeljak, 31. avgust u 21.05h.
„Kako Blant kaže“ je humoristička serija čija se radnja vrti oko glavnog lika – Voltera Blanta (igra ga Patrik Stjuart), Britanca koji želi da osvoji svet američke kablovske televizije. Putem svog večernjeg tok-šoua, Blant ima misiju da prenese svoju mudrost Amerikancima i nauči ih kako da se ponašaju, žive i razmišljaju. On je pod stalnim pritiskom vlasnika kanala i okružen disfunkcionalnim članovima redakcije, brojnim bivšim ženama i decom svih uzrasta, a jedina podrška mu je batler alkoholičar koga je poveo sa sobom iz Velike Britanije u Los Anđeles. Serija, kroz 10 polučasovnih epizoda, prati kolateralnu štetu koju izazivaju Blantove dobronamerne, ali često pogrešne odluke, kako na ekranu, tako i u privatnom životu.
Kreatori serije, koja je odmah dobila „zeleno svetlo“ za snimanje dve sezone od po 10 epizoda, su Set Mekfarlejn („Porodični čovek“, „Ted“, „Milion načina da umreš na Zapadu“) i Džonatan Ejms (sa HBO sarađivao na seriji „Dosadno na smrt“, iz originalne HBO produkcije).
SET MEKFARLEJN: Neverovatno sam počastvovan i uzbuđen što mi je pružena prilika da radim sa Džonatanom Ejmsom i Ser Patrikom Stjuartom. Džonatanov talenat i kreativnost su impresivni, a njegov stil pisanja je potpuno originalan, smešan i provokativan. Patrik je, naravno, jedan od najvećih glumaca današnjice. Njegova veština i svestranost su bez premca, i on će kao zvezda nadmašiti svoju emisiju. Hvala svima koji su omogućili da se Volteru Blantu udahne život!
PATRIK STUJART („Zima jednog lava“ iz 2003. godine mu je donela nominacije za nagrade „Emi“ i „Zlatni globus“, „Mobi Dik“ koji mu je takođe doneo nominaciju za „Zlatni globus“, „Hamlet“ – nominacija za „Emi“, „X-Men: Dani buduće prošlosti“…): Moja karijera je dobila nagli zaokret i radikalno je skrenula ulevo kada je Set Mekfarlejn, pre nekoliko godina, stvorio zamenika direktora CIA-e Ajverija Buloka u „Američkom tati“. Novi karakter – Volter Blant, nije hvala Bogu, ni nalik njemu, jer sam sada u akciji „uživo“, u kojoj sam ja vitez jednog carstva. Blant je, dakle, mnogo pametniji od Ajverija i ima svoju TV emisiju. A to, priznaćete, mora biti mnogo bolje nego biti zamenik direktora CIA-e.
DŽONATAN EJMS: Veliko mi je zadovoljstvo što sam na seriji „Kako Blant kaže“ mogao da sarađujem sa dve tako talentovane i neobične osobe kao što su Set Mekfarlejn i Patrik Stjuart. Jedini je problem bio što je Set tako dobro „skinuo“ Patrikov glas, da nekada na telefonskim konferencijama nisam bio siguran sa kim od njih dvojice ustvari razgovaram. Osim toga, sve je proteklo glatko.

Povezana vest:  Serija "Služba za spasavanje aligatora" na Animal Planetu