Preostali II

JESEN NA HBO-u

HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, s ponosom predstavlja programske adute koji će se premijerno prikazati ove jeseni na HBO i Cinemax kanalima, kao i uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand.
Ekskluzivna premijera serije iz originalne Cinemax produkcije, koja je već u prvoj sezoni osvojila gledaoce širom sveta – „Hirurg II“, sa za Zlatni globus nominovanim Klajvom Ovenom u ulozi briljantnog hirurga, doktora Džona Takerija, premijera druge sezone serije iz originalne HBO produkcije „Ostavljeni“, kao i premijera sasvim nove serije „Krv i suze“, koja prodire u glamur, ali i okrutnost baletskog sveta, svakako će najviše obeležiti Jesen na HBO-u. Osim serijskih poslastica, gledaoce očekuju i mnogobrojni zvučni naslovi holivudskih blokbastera, kao i kontroverzni i za Oskara nominovani dokumentarci i specijali.

EKSKLUZIVNE PREMIJERE NOVIH SEZONA HBO SERIJA

HIRURG
Ekskluzivna premijera 2. sezone hit-serije iz originalne Cinemax produkcije – samo dan nakon američke premijere
Ekskluzivna premijera 2. sezone za Emi nominovane serije „Hirurg“ (The Knick), u režiji oskarovca Stivena Soderberga, je na Cinemaxu zakazana za subotu, 17. oktobar u 22.00h, samo dan nakon američke premijere. U drami iz originalne Cinemax produkcije, Klajv Oven, nominovan za Zlatni globus, tumači glavnu ulogu Džona Tekerija, izvanrednog hirurga koji je zavisan od droge i koji pomera granice medicine, morala i rase u njujorškoj bolnici početkom 20. veka. „Nik“ bolnica se, na početku druge sezone, suočava sa kataklizmom, budući da su Tekerijevo odsustvo (hospitalizovan je zbog zavisnosti od kokaina), manjak dobrostojećih pacijenata i finansijski problemi primorali upravni odbor da donese odluku o premeštanju „Nika“ na drugu lokaciju. Aldžernon Edvards (Andre Holand) – talentovani crni hirurg čija se afera sa finansijerkom Kornelijom Robertson (Džulijet Rajlens) završila abortusom i njenim brakom sa bogatim naslednikom u prvoj sezoni – pretenduje da zauzme mesto Tekerijevog naslednika, šefa hirurgije, dok se ostali doktori, medicinske i časne sestre, i administratori nose sa brojnim izazovima na poslu i u privatnom životu.
Gledaoci koji još nisu pogledali prvu sezonu serije, sada to mogu učiniti na HBO GO-u, i tako se pripremiti za 17. oktobar, kada počinju nove dogodovštine u „Hirurgu“.

OSTAVLJENI
Ekskluzivna premijera 2. sezone serije iz originalne HBO produkcije – u isto vreme kad i u Americi
Druga sezona dramske serije „Ostavljeni“ (The Leftovers) iz originalne HBO produkcije, od Dejmona Lindelofa, koscenariste popularne serije „Izgubljeni“, zasnovana na bestseleru Toma Perote (koscenarista i izvršni producent) iz 2011. godine, stiže na HBO. Ekskluzivna premijera zakazana je u isto vreme kad i u Americi: ponedeljak, 5. oktobar u 03.00h po lokalnom vremenu, te istog dana u udarnom terminu od 20.05h. Druga sezona „Ostavljenih“ snimana je u Ostinu, a radnja se premešta iz Mejpltona (koji je ostao u plamenu na kraju prve sezone) u teksašku zajednicu koja nije izgubila nijednu osobu. Grad Mirikl (Čudo) je postao Meka, primoran da ograničava ulazak hodočasnika pomoću ograde i posebnih propusnica. Ali status ovog grada, nalik na rajski vrt, postaje nesiguran kada se misteriozni nestanak dogodi ubrzo nakon što – ili možda zato što – Grejvijevi dođu u grad. U glavnim ulogama su: Džastin Teru (Kevin), Ejmi Breneman (Lori), Margaret Kuali (Džil), Liv Tajler (Meg) i mnogi drugi.

Povezana vest:  Kraj serije Red i zakon

KRV I SUZE
Premijera nove serije – samo dan nakon američke premijere
Od scenaristkinje i izvršne producentkinje Mojre Volej Beket, tri puta nominovane za Emija, („Čista hemija“, Breaking Bad) na HBO stiže nova serija „Krv i suze“ (Flesh and Bone). Premijera je zakazana za 9. novembar u 21.05h, samo dan nakon američke premijere. Serija se na neustrašiv način bavi istraživanjem okrutnosti i glamura baletskog sveta. Kler je talentovana, ali emotivno duboko ranjena plesačica. Bežeći od nasilne prošlosti, sa nagonom ka samodestrukciji, pridružuje se jednoj baletskoj trupi u Njujorku. Ubrzo uranja u težak i često okrutan svet profesionalnog baleta. Unutrašnja patnja gura Kler u nepredvidive situacije, dok želi da pronađe sebe na putu bez kompasa. Glavne uloge tumače: Ben Danijels (kao Pol Grejson), Emili Tajra (Mia), Irina Dvorovenko (Kira), Dejmon Heriman (Romeo), Džoš Helman (Brajan Robins) i mnogi drugi.
Izvršni producent serije je Lorens Bender, a kompozitor Dejv Porter.

Cuvari GalaksijeTV PREMIJERE HOLIVUDSKIH BLOKBASTERA

HBO i ove jeseni na ekran donosi premijere holivudskih blokbastera, pa ćemo tako već 20. septembra u 20.05h, utonuti u „Zimsku priču“ (Winter’s Tale), u kojoj nas čeka odlična glumačka ekipa: Kolin Farel, Džesika Braun Findlej, Dženifer Koneli, Vilijam Hert… Film nominovan za Oskara“ – „Iščezla“ (Gone Girl), HBO emituje 27. septembra u 20.05h. Zasnovan na svetskom bestseleru Džilijan Flin, u režiji Dejvida Finčera, film u kojima glavne uloge tumače Ben Aflek i Rozamund Pajk, razotkriva tajne savremenog braka. Uz nedeljne premijere, HBO u septembru gledaocima nudi još mnogo zanimljivih filmova: „Profesori“ (Serial Teachers; AKA. Les Profs, 22. septembra u 20.05h), „Žozefin“ (Josephine, Single & Fabulous; AKA. Joséphine, 24. septembra u 20.05h), „Hajde da budemo panduri“ (Let’s Be Cops, 26. septembra u 20.05h), „Sedam dana u paklu“ (7 Days in Hell, 28. septembra u 20.05h) i mnoge druge.
Cinemax je za septembar pripremio široku lepezu filmskih naslova – od uzbudljive drame Edvarda Bergera „Džek“ (Jack, 20. septembra u 20.00h), preko „Reke uspomena“ (A River Runs Through It, 21. septembra u 20.00h) u režiji slavnog Roberta Retforda, sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi, te filma „Ptičice“ (Birdy, 25. septembra u 20.00h), priči o dva prijatelja – Nikolas Kejdž i Metju Modin – koji se, i mentalno i fizički ranjeni, vraćaju iz Vijetnama, pa sve do komedije „Bolestan od ljubavi“ (Lovesick, 26. septembra u 20.15h), o Čarliju Darbiju (igra ga Met Leblank), čoveku kome sve ide naruku. Ima dobar život, posao i prijatelje, ali nema – ljubav.
I nedelje u oktobru obojiće brojne premijere blokbastera. Mesto isto – HBO, termin udarni – 20.05h. Ispričan kroz objektive profesionalnih lovaca na oluje, amatera koji traže uzbuđenje i hrabrih građana, „U srcu oluje“ (Into the Storm, 4. oktobra) nas baca u centar oluje i omogućava da iskusimo majku prirodu u najekstremnijem izdanju. „Začarana šuma“ (Into the Woods) nas, nedelju dana kasnije (11. oktobra) vodi u sasvim nove priče, prošarane muzikom i fantazijom. Mjuzikl Roba Maršala, nominovan za tri Oskara, koji obuhvata klasične priče o Pepeljugi, Crvenkapi, Džeku i čarobnom pasulju i Zlatokosoj, na mali ekran donosi sjajna glumačka postavka: Meril Strip, Emili Blant, Džejms Korden, Kris Pajn… Nominacije za dva Oskara ove godine poneo je film „Čuvari galaksije“ (Guardians of the Galaxy), koje premijerno gledamo na HBO-u 18. oktobra. Galaksiju čuvaju: Kris Prat, Zoi Saldana, Dejv Bautista, Vin Dizel, Bredli Kuper… Profesor engleske književnosti i kockar, Džim Benet (Mark Volberg), stavlja sve na kocku kada pozajmi novac od gangstera i ponudi svoj život da izmiri dug, u filmu „Kockar“ (The Gambler) Ruperta Vajata, koji na HBO-u gledamo 25. oktobra.
Oktobar će na Cinemaxu biti oskarovski, jer je gotovo svaki naslov u okviru ciklusa Subotnje premijere ili nominovan ili ovenčan ovom prestižnom filmskom nagradom. Od „Rvanja s ludilom“ (Foxcatcher, 3. oktobra u 20.00h), nominovanog za pet Oskara, preko „Whiplasha“ (17. oktobra u 20.15h) – ovogodišnjeg dobitnika tri zlatne statue, do „Mandarina“ (Tangerines; AKA. Mandariinid, 31. oktobra u 20.30h), takođe nominovanog za Oskara.
Brojne TV premijere doneće i novembar na HBO. „Luda noć u muzeju: Tajna faraona“ (Night at the Museum: Secret of the Tomb) na HBO stiže već prvog dana ovog meseca. U trećem delu komedije reditelja Šona Levija, dolazi do strašne pometnje u Američkom prirodnjačkom muzeju, koju će nam dočarati sjajni glumci: Robin Vilijams, Atila Patrik Galager, Ben Stiler… Sedam dana kasnije, 8. novembra u 20.05h gledaoci HBO-a će upoznati „Loše komšije“ (Neighbors). Set Rogen, Zek Efron i Rouz Burn će na zabavan način prikazati međusobno nadmetanje i sabotiranje među komšijama koji pripadaju različitim generacijama. Krimi-dramu „Prljava isporuka“ (The Drop, 15. novembra u 20.05h) režirao je Mihael Roskama, a odličan glumački ansambl čine: Tom Hardi, Numi Rapas i Džejms Gandolfini. Animirana i luda avantura čeka nas na HBO uz „Pingvine sa Madagaskara“ (The Penguins of Madagascar, 22. novembra u 20.05h), u kojoj su glavni Major, Kovalski, Riko i Vojnik. Poslednje nedelje novembra na HBO stiže i poslednji deo sage o hobitima nominovan za Oskara „Hobit: Bitka pet armija“ (The Hobbit: The Battle of the Five Armies, 29. novembra u 20.05h). I ovoga puta režiju potpisuje čuveni Piter Džekson, dok glavne uloge tumače: Martin Frimen, Ian Mekelen, Orlando Blum…
Cinemaxov novembarski meni je ukusna mešavina filmskih žanrova, svetlih zvezda, nagrađivanih naslova, poznatih filmskih klasika… „Čepi: Robot koji je promenio svet“ (Chappie, 10. novembra u 23.00) atraktivna je i uzbudljiva naučno-fantastična priča. Robert Dauni Džunior i Robert Duval sreću se u za Oskara nominovanoj drami „Sudija“ (The Judge, 24. novembra u 20.00h), dok Kenet Brana i Sintija Nikson igraju Frenklina i Eleonru Ruzvelt u dirljivoj istorijskoj drami „Warm Springs“ (14. novembra u 20.00h). Džin Hekman blista u „Prisluškivanju“ (The Conversation, 6. novembra u 20.00h), filmu F.F. Kopole, nominovanom za tri Oskara, a Klint Istvud priprema svoje „Bekstvo iz Alkatraza“ (Escape from Alcatraz, 13. novembra u 20.00h). U novembru nikako nemojte propustiti Preporuku meseca, posvećena filmovima Vudija Alena.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA

, Zlata napustila imanje u Lisovićima

PREMIJERE DOKUMENTARACA

Dokumentarna Jesen će na HBO gledaocima doneti sasvim nove, raznovrsne, pa i za Oskara nominovane priče. Tako 1. oktobra u 21.25h gledamo dokumentarac reditelja Dena Rida „Teror u tržnom centru“ (Terror at the Mall). Film obrađuje događaje od 21. septembra 2013. godine u TC Vestgejt. Al-Šabab, teroristička grupa iz Somalije, držala je pod opsadom tržni centar 49 sati, ubivši 71 osobu i ranivši stotine.
„Benksi osvaja Njujork“ (Banksy Does New York), ali i gledaoce HBO-a 15. oktobra u 22.00h. Britanski ulični umetnik Benksi, je 1. oktobra 2013. najavio jednomesečni boravak u Njujorku, tokom kojeg je objavljivao jednu izložbu dnevno na nepoznatim lokacijama, što je pokrenulo opštu potragu za njegovim delima.
Oktobar na HBO još jednom donosi ekskluzivni šestodelni dokumentarni serijal „Baksuz: Život i smrt Roberta Dersta“ (The Jinx: The Life and Death), režisera i producenta Endrua Džareckog i snimatelja Marka Smerlinga, koji razotkriva davno zakopane informacije, otkrivene tokom njihovog sedmogodišnjeg istraživanja, o nizu nerešenih zločina i čoveku koji je za njih osumnjičen – Robertu Derstu, potomku čuvene njujorške porodice milijardera.
U novembru će ljubitelji ovog žanra uživati u premijeri dva filma – za Oskara nominovanog „Poslednji dani u Vijetnamu“ (Last days in Vietnam, 5. novembra u 21.30h), reditelja Rorija Kenedija, i „Zločin mišljenja: Slučaj policajca kanibala“ (Thought Crimes: The Case of the Cannibal Cop, 26. novembra u 21.45h).
Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.
O HBO EVROPI

Povezana vest:  FOX NAJAVLJUJE DRUGU SEZONU SERIJE „IZGNANIK”