milinkovic par az 2

Milinković: Ne morate da me volite, ali poštujte Partizan

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković bio je večeras presrećan posle pobede nad AZ Alkmarom na otvaranju Lige Evrope (3:2) istakavši da je ekipa napravila još jedan veliki uspeh ove sezone na međunarodnoj sceni.
-Još jedna pobeda Partizana u Evropi i još jedna lepa i sadržajna utakmica. Uspeli smo da se izborimo s teškoćama, moji igrači su pokazali pravi pristup. Bili smo veoma dobri u prvom poluvremenu, igrali smo strpljivo i posle crvenog kartona protivnočkom igraču bilo je jasno da smo na pragu pobede – rekao je Milinković na konferenciji za medije posle utakmice.
On je u emotivnom izlaganju poručio da mu nije bilo lako posle poraza u večitom derbiju od Crvene zvezde, jer su mediji nagoveštavali njegovu smenu.
-Kada sam došao u Partizan prvi cilj je bio osvajanje titule i to sam uradio. Drugi cilj je bio plasman u Lige Evrope i to direktno iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Prošli smo kroz baraž i eliminisani od BATE Borisova zbog gola u gostima. Što se tiče prvenstva, ostalo je još mnogo da se igra. Mnogi mediji su me provlačili kroz blato i satanizovali, a večerašnji trijumf posvećujem navijačima, svima u klubu i mojoj porodici, koja je prošla kroz težak period od subote – jasan je bio Milinković.
Šef struke crno-belih pozvao je javnost na strpljenje, uveren da će ekipa pružati još bolje partije u nastavku sezone.
-Za sada smo zaradili šest miliona evra i voleo bih da svaki trener u Partizanu uradi bar toliko, a i više. Biće potrebno dosta rada i znoja, a pobedili smo ekipu čiji je budžet 28 miliona evra. Ne morate da me volite, ali poštujte šta Partizan radi – zaključio je Milinković.
Trener AZ Alkmara Džon van den Brom izdvojio je Abubakara Umarua kao prevagu u večerašnjoj utakmici.
-Nisam zadovoljan kako smo otvorili meč. Imam dosta pitanja za moje igrače i to znači da nismo bili na željenom nivou. Ne mogu da budem srećan zbog poraza, ali Partizan je zasluženo slavio. Očigledno ih je poraz u derbiju motivisao, jako dobro su odigrali i pohvalio bih strelca dva pogotka – zaključio je van den Brom.
Partizan u narednoj utakmici Lige Evrope gostuje 1. oktobra ekipi nemačkog Augsburga.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Engleski golman Džejms želi da šutira penale

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES