Into the Woods

OKTOBAR NA HBO-u

HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, s ponosom najavljuje da će Oktobar na HBO doneti ekskluzivne premijere druge sezone serija „Hirurg“ i „Ostavljeni“, kao i brojne holivudske blokbastere, dokumentarne filmove i specijale. U nastavku izdvajamo najzanimljivije od mnogo zvučnih naslova koji će se u mesecu pred nama premijerno prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

EKSKLUZIVNE PREMIJERE NOVIH SEZONA HBO SERIJA

HIRURG
Ekskluzivna premijera 2. sezone hit-serije iz originalne Cinemax produkcije – samo dan nakon američke premijere
Ekskluzivna premijera 2. sezone za Emi nominovane serije „Hirurg“ (The Knick), u režiji oskarovca Stivena Soderberga, je na Cinemaxu zakazana za subotu, 17. oktobar u 22.00h, samo dan nakon američke premijere. U drami iz originalne Cinemax produkcije, Klajv Oven, nominovan za Zlatni globus, tumači glavnu ulogu Džona Tekerija, izvanrednog hirurga koji je zavisan od droge i koji pomera granice medicine, morala i rase u njujorškoj bolnici početkom 20. veka. „Nik“ bolnica se, na početku druge sezone, suočava sa kataklizmom, budući da su Tekerijevo odsustvo (hospitalizovan je zbog zavisnosti od kokaina), manjak dobrostojećih pacijenata i finansijski problemi primorali upravni odbor da donese odluku o premeštanju „Nika“ na drugu lokaciju. Aldžernon Edvards (Andre Holand) – talentovani crni hirurg čija se afera sa finansijerkom Kornelijom Robertson (Džulijet Rajlens) završila abortusom i njenim brakom sa bogatim naslednikom u prvoj sezoni – pretenduje da zauzme mesto Tekerijevog naslednika, šefa hirurgije, dok se ostali doktori, medicinske i časne sestre, i administratori nose sa brojnim izazovima na poslu i u privatnom životu.
Gledaoci koji još nisu pogledali prvu sezonu serije, sada to mogu učiniti na HBO GO-u, i tako se pripremiti za 17. oktobar, kada počinju nove dogodovštine u „Hirurgu“.

Povezana vest:  Nova hit serija na kanalu DIVA od 14. aprila - ISLEDNICA

OSTAVLJENI
Ekskluzivna premijera 2. sezone serije iz originalne HBO produkcije – u isto vreme kad i u Americi
Druga sezona dramske serije „Ostavljeni“ (The Leftovers) iz originalne HBO produkcije, od Dejmona Lindelofa, koscenariste popularne serije „Izgubljeni“, zasnovana na bestseleru Toma Perote (koscenarista i izvršni producent) iz 2011. godine, stiže na HBO. Ekskluzivna premijera zakazana je u isto vreme kad i u Americi: ponedeljak, 5. oktobar u 03.00h po lokalnom vremenu, te istog dana u udarnom terminu od 20.05h. Druga sezona „Ostavljenih“ snimana je u Ostinu, a radnja se premešta iz Mejpltona (koji je ostao u plamenu na kraju prve sezone) u teksašku zajednicu koja nije izgubila nijednu osobu. Grad Mirikl (Čudo) je postao Meka, primoran da ograničava ulazak hodočasnika pomoću ograde i posebnih propusnica. Ali status ovog grada, nalik na rajski vrt, postaje nesiguran kada se misteriozni nestanak dogodi ubrzo nakon što – ili možda zato što – Grejvijevi dođu u grad. U glavnim ulogama su: Džastin Teru (Kevin), Ejmi Breneman (Lori), Margaret Kuali (Džil), Liv Tajler (Meg) i mnogi drugi.

FILMSKE PREMIJERE“U srcu oluje“ (Into the Storm, 4. oktobra u 20.05h), film reditelja Stivena Kvejla, nas baca u centar oluje i omogućava da iskusimo majku prirodu u najekstremnijem izdanju. U samo jednom danu, grad Silverton je razrušen nezapamćenim udarima velikog broja tornada. Čitav grad je zahvaćen snažnim i smrtonosnim tornadima, iako lovci na oluje predviđaju da najgore tek dolazi…
Za tri Oskara nominovana „Začarana šuma“ (Into the Woods, 11. oktobra u 20.05h) gledaoce vodi u svet prošaran muzikom i fantazijom. Mjuzikl u režiji Roba Maršala, obuhvata klasične priče o Pepeljugi, Crvenkapi, Džeku i čarobnom pasulju i Zlatokosoj – sve povezane u jednu priču o pekaru, njegovoj ženi i interakciji sa vešticom koja je na njih bacila kletvu. Odličnu glumačku ekipu čine: Meril Strip, Emili Blant, Džejms Korden, Kris Pajn…
Nominacije za dva Oskara ove godine ponela je akciona epska avantura Džejmsa Gana – „Čuvari galaksije“ (Guardians of the Galaxy), a HBO je premijerno emituje 18. oktobra u 20.05h. Svemirski avanturista Piter Kvil (tumači ga Kris Pat), postaje ucenjena glava nakon što ukrade kuglu koju želi opasni zlikovac. Ali kada Kvil otkrije moć koju ukradena kugla ima, moraće da se udruži sa četiri rivala da bi spasao univerzum. U filmu, pored Krisa Pata, igraju i Zoi Saldana, Dejv Bautista, Vin Dizel, Bredli Kuper…
Pred kraj ovog meseca, 25.oktobra u 20.05h, na HBO stiže „Kockar“ (The Gambler), Ruperta Vajata. Džim Benet (Mark Volberg) voli da rizikuje. Profesor je engleske književnosti i kockar koji se kladi na veliko. Benet stavlja sve na kocku kada pozajmi novac od gangstera (Majkl Kenet Vilijams) i ponudi svoj život ne bi li izmirio dug. Uvek korak ispred, Benet zavadi svog poverioca sa vođom kockarskog podzemlja (Alvin Rig), dok održava disfunkcionalnu vezu sa svojom bogatom majkom (Džesika Lang).
Oktobar će na Cinemaxu biti oskarovski, jer je gotovo svaki naslov u okviru ciklusa Subotnje premijere ili nominovan ili ovenčan ovom prestižnom filmskom nagradom. Od „Rvanja s ludilom“ (Foxcatcher, 3. oktobra u 20.00h), nominovanog za pet Oskara, preko „Whiplasha“ (17. oktobra u 20.15h) – ovogodišnjeg dobitnika tri zlatne statue, do „Mandarina“ (Tangerines; AKA. Mandariinid, 31. oktobra u 20.30h), takođe nominovanog za Oskara.

Povezana vest:  10 TV serija o kojima se najviše raspravljalo na fejsbuku

PREMIJERNI DOKUMENTARCI
Dokumentarnu priču reditelja Krisa Murkarbela, o popularnom i kontroverznom britanskom umetniku „Benksi osvaja Njujork“ (Banksy Does New York), HBO emituje 15. oktobra u 22.00h. Benksi je 1. oktobra 2013. najavio jednomesečni boravak u Njujorku, tokom kojeg je objavljivao jednu izložbu dnevno na nepoznatim lokacijama, što je pokrenulo opštu potragu za njegovim delima. Tokom ovih mesec dana, izazvao je krontroverzu pojedinim radovima sa političkim sadržajem i pokrenuo uobičajenu diskusiju u vezi s pitanjem da li se ulična umetnost razlikuje od svakodnevnog vandalizma.
Oktobar na HBO još jednom donosi ekskluzivni šestodelni dokumentarni serijal „Baksuz: Život i smrt Roberta Dersta“ (The Jinx: The Life and Death), reditelja i producenta Endrua Džareckog i snimatelja Marka Smerlinga, koji davno zakopane informacije o nizu nerešenih zločina i čoveku koji je za njih osumnjičen – Robertu Derstu, potomku čuvene njujorške porodice milijardera, razotkriva tokom njihovog sedmogodišnjeg istraživanja. Šest delova gledaćemo ponedeljkom (12. i 19. oktobra), utorkom (13. i 20. oktobra) i sredom (14. i 21. oktobra).
Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

Povezana vest:  Roman "Upražnjeno mesto" uskoro kao TV serija