Preostali II

EKSKLUZIVNA PREMIJERA NOVE SEZONE SERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE: „OSTAVLJENI II“

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje novu sezonu serije iz originalne HBO produkcije „Ostavljeni II“ (The Leftovers), koja će ekskluzivnu premijeru na HBO-u u Srbiji imati u isto vreme kada i u Americi: 5. oktobra, u noći između nedelje i ponedeljka u 03.00h po lokalnom vremenu.
Prva epizoda „Ostavljenih II“ (The Leftovers) biće istoga dana premijerno dostupna i na našim uslugama videa na zahtev – HBO on Demand i HBO GO, a ponovno prikazivanje na HBO kanalu zakazano je istoga dana – ponedeljak u 20.05h.
Od Dejmona Lindelofa, „Emijem“ ovenčanog za seriju „Izgubljeni“, te tvorca serija „Džordan“, „Neš Bridžis“, „Jednom davno“.., dolazi nam nova sezone dramske serije jednočasovnih epizoda kanala HBO, zasnovana na bestseleru za „Oskara“ nominovanog Toma Perote (koscenarista i izvršni producent) iz 2011. godine. Serija se fokusira na stanovnike manjeg grada čije predrasude su razbijene nakon globalnog događaja nazvanog „Odlazak“ u kojem je 2% svetskog stanovništva „oteto“ (odnosno, nestalo), a ostatak je ostavljen na Zemlji.
U drugoj sezoni „Ostavljenih“, čija radnja se odvija četiri godine nakon „Odlaska“ i godinu dana nakon dešavanja u prvoj sezoni, bivši šef policije Kevin Garvi i njegova nova porodica – ćerka Džil, devojka Nora Derst (koja je izgubila celu porodicu u „Odlasku“) i beba Lili (ostavljena na njihovom pragu krajem prve sezone) – napustili su razrušeni Mejplton u plamenu i nastanili se u Džardenu, u Teksasu, gradu poznatom i kao Mirikl (Čudo), koji ima blizu 10.000 stanovnika i jedino je mesto u Americi iz kojeg niko nije nestao. Nakon što se sprijatelji sa Marfijevima, crnačkom porodicom koja živi u susednoj kući, Kevin se nada da je pronašao mir i iskupljenje u ovom savremenom raju – ali završi boreći se sa novim demonima (i duhom Peti Levin) kada još jedan događaj sličan „Odlasku“ udari blizu kuće. U međuvremenu, u Njujorku, Kevinova otuđena supruga Lori osuđuje „Preostale grešnike“ – one ćutljive nihiliste obučene u belo – i prijavljuje svog sina Toma (bivšeg štićenika pokojnog iscelitelja, svetog Vejna) da pomogne u spasavanju i prevaspitavanju sledbenika „Preostalih grešnika“ nabolje, a ponekad i nagore.
Druga sezona „Ostavljenih“ snimana je u Ostinu, a radnja se premešta iz Mejpltona (koji je ostao u plamenu na kraju druge sezone) u teksašku zajednicu koja nije izgubila nijednu osobu. Grad Mirikl (Čudo) je postao Meka, primoran da ograničava ulazak hodočasnika pomoću ograde i posebnih propusnica. Ali status ovog grada, nalik na rajski vrt, postaje nesiguran kada se misteriozni nestanak dogodi ubrzo nakon što – ili možda zato što – Grejvijevi dođu u grad.
Glumačka postava
Članove glumačke postave čine Džastin Teru (Bulevar zvezda) u ulozi Kevina, koga je život u Mejpltonu naterao da napusti mesto šefa policije i krene za Mirikl, ali koji tamo proživljava nova mučna mesečarenja i nastavlja razgovore sa Peti (En Daud); Keri Kun (Iščezla) u ulozi Nore, nada se da će joj novi dom i porodica vratiti normalan život; Ejmi Breneman (Kako Ejmi kaže) u ulozi Lori, očajnički želi da raskrinka Preostale grešnike, ali ne zna kuda je vodi taj put; Margaret Kuali u ulozi Džil, zbližava se sa duhovnim sinom Marfijevih, Majklom (Džovan Adepo); Kris Zilka u ulozi Toma, čija prošlost sa svetim Vejnom utiče na njegov sadašnji poziv; Liv Tajler (Gospodar prstenova) u ulozi Meg, sada je krvni neprijatelj Preostalih grešnika i žene koja ju je vrbovala; Kevin Kerol (Isplaćen u celosti) u ulozi Džona Marfija, Kevinovog komšije sa moćnim vezama u Miriklu; Redžina King (24) u ulozi Erike, lekarke i Džonove supruge; Skot Glen (Kad jaganjci utihnu) u ulozi Seniora, koji konačno prihvata vizije koje proganjaju njegovog sina; Kristofer Eklston (Doktor Hu) u ulozi sveštenika Meta Džejmisona, Norinog brata koji stigao u Mirikl pre nje, gde je nastavio svešteničku službu; Džanel Moloni (Zapadno krilo) u ulozi Metove supruge koja je u polusvesnom stanju… i mnogi drugi.
Svetski mediji o „Ostavljenima“
„Njujork tajms“ je prvu sezonu „Ostavljenih“ ocenio kao odličnu seriju sa „inteligentnim, vešto predstavljenim primesama“, dok „Njujorker“ primećuje da serija „obuhvata dezorjentaciju tuge na način retko provokativan za televiziju. „Ostavljeni“ su nešto potpuno novo“, zaključuje „Njujorker“.

Povezana vest:  „KILLING EVE“ – finale treće sezone

Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO
Prva epizoda druge sezone serije „Ostavljeni“ će u periodu od 5. oktobra do 4. novembra biti besplatno dostupna svim gledaocima u Srbiji, putem usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u novoj sezoni ove dramske serije.

Povezana vest:  Sater o spinofu "SOA" i seriji koja bi prethodila originalu