STARWARS EP7 017 L

Star Wars serijal emitovaće se na AXN-u u oktobru

Poznata saga George Lucasa bez sumnje je promenila način na koji se stvaraju filmovi, postavši svetski fenomen. Počev od 3. oktobra, AXN ADRIA će emitovati prvih šest epizoda serijala RATOVI ZVEZDA.
1977. godine niko nije mogao da predvidi da će film Ratovi zvezda (danas poznat kao Ratovi zvezda: Nova nada) postati prvi deo najpoznatije svetske svemirske sage. Nadovezujući se na uspeh prvog filma, od tada je snimljeno još pet nastavaka, što je franšizu Star Wars učinilo vrednom 27 milijardi američkih dolara.
AXN će počev od oktobra emitovati celu sagu Ratova zvezda kao deo jesenje programske šeme, a sve kreće epizodama I, II i III koje prikazuju pad Republike i uspon Carstva. Prvi nastavci se usredsređuju na Anakina Skywalkera i njegov postupni preobražaj u Darth Vadera. Kasnije tokom oktobra epizode IV, V i VI ispričaće priču o Galaktičkom narodnom ratu u kom se mladi Luke Skywalker obučava za Jedi viteza kako bi pobedio Darth Vadera.
Jesenja ponuda uključuje i šestu sezonu animirane serije Star Wars: The Clone Wars i prvu sezonu Star Wars Rebels, kao i brojne dokumentarce koji prikazuju dešavanja iza scene. Najveći obožavaoci Star Wars serijala moći će da uživaju u celodnevnom maratonu svih filmova, pre nego što sedmi deo svemirske sage Star Wars: The Force Awakens bude emitiovan u bioskopima širom sveta, 18. decembra
RATOVI ZVEZDA: FANTOMSKA PRETNJA

Povezana vest:  Premijera druge sezone serije “Preacher” 29. juna na AMC kanalu

Zalutavši na napuštenoj planeti Tatooine, nakon što su mladu kraljicu Amidalu spasili od invazije na Naboo, Jedi naučnik Obi-Wan Kenobi i njegov učitelj Qui-Gon Jinn pronalaze 9-godišnjeg Anakina Skywalkera, mladog roba u kojem je Sila neobično jaka. Anakin pobeđuje u uzbudljivoj trci Podrace, što mu donosi slobodu, te napušta svoj dom kako bi se obučavao za Jedi viteza. Junaci se vraćaju na Naboo gde se Anakin i kraljica susreću s masovnom invazijom, dok se dvojica Jedija susreću sa smrtnim neprijateljem Darth Maulom. Tada shvataju da je invazija tek prvi korak u opakom planu snaga tame, poznatih kao Sith.
PREMIJERA: SUBOTA, 3. OKTOBRA U 20:10

RATOVI ZVEZDA: NAPAD KLONOVA

Deset godina nakon invazije na Naboo, galaksija je na ivici rata. Pod vođstvom odbeglog Jedija po imenu Count Dooku, hiljade solarnih sistema prete da će se odvojiti od Galaktičke Republike. Nakon pokušaja atentata na senatorku Padmé Amidala, bivšu kraljicu Nabooa, 20-godišnji Jedi naučnik Anakin Skywalker dobija zaduženje da je štiti. Tokom te misije, otkriva da je zaljubljen u Padmé, ali ujedno otkrijva i svoju tamnu stranu. Anakin, Padmé, i Obi-Wan Kenobi ubrzo bivaju uvučeni u središte separatističkog pokreta i početak rata klonova.
PREMIJERA: NEDELJA, 4. OKTOBRA U 20:10

Povezana vest:  Premijere na kanalu Animal Planet: Paklene mačke i Divlja stvorenja sa Dominikom Monaganom

RATOVI ZVEZDA: OSVETA SITHA

Godinama nakon početka rata klonova, plemeniti Jedi vitezovi vode veliku vojsku klonova širom cele galaksije, u borbu protiv separatista. Nakon što ozloglašeni Sith otkrije hiljadugodišnji plan kojim želi da zavlada galaksijom, Republika se raspada na delove, a na njenim ostacima niče zlo Galaktičko Carstvo. Jedi junak Anakin Skywalker biva zaveden od mračne strane Sile, da postane Carev novi naučnik – Darth Vader. Jediji su desetkovani, Obi-Wan Kenobi i Master Yoda primorani da se kriju, a jedina nada za galaksiju su Anakinovi potomci – blizanci rođeni u potpunoj tajnosti, koji će postati junaci.
PREMIJERA: SUBOTA, 10. OKTOBRA U 20:10

RATOVI ZVEZDA: NOVA NADA

S vremenom radnje od 30 godina nakon nastavka Star Wars: The Phantom Menace, četvrta epizoda Star Wars sage vraća se na napuštenu planetu Tatooine. Mladi Luke Skywalker otkriva svoju sudbinu kada ga tokom potrage za izgubljenim robotom spašava usamljeni Jedi Obi-Wan Kenobi. Dok galaksijom besni rat, a pobunjeničke snage se bore protiv zlog Galaktičkog carstva, Luke i Obi-Wan dobijaju pomoć važnog pilota po imenu Han Solo. Priključuje im se neobični robotski duo R2-D2 i C-3PO, te se ovaj tim upućuje da spasi princezu Leiu, predvodnicu pobunjenika, s misijom da unište najvažnije oružje Carstva.
PREMIJERA: NEDELJA, 11. OKTOBRA U 20:10

Povezana vest:  U junu počinje i reality 'The Glee Project', pobednik dobija ulogu u seriji

RATOVI ZVEZDA: IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC

Nakon uništenja najvažnijeg oružja stanice Death Star, carske snage nastavljaju progon na pobunjenike. Nakon njihovog poraza na ledenoj planeti Hoth, Luke se zapućuje na planetu Dagobah, kako bi se obučavao uz Jedi Mastera Yodu koji je živeo u tajnosti sve od pada Republike. U pokušaju da Lukea prevede na tamnu stranu, Darth Vader mladog Skywalkera namamljuje u zamku u plutajućem gradu oko planete Bespin. U žaru njihove žestoke borbe laserskim mačevima, Luke se suočava sa strahovitim otkrićem o Sith Lordu.
PREMIJERA: SUBOTA, 17. OKTOBRA U 20:10

RATOVI ZVEZDA: POVRATAK JEDIJA

Godinu dana nakon događaja tokom nastavka The Empire Strikes Back, Carstvo se priprema da uništi pobunjenike sa još snažnijom stanicom Death Star, dok pobunjenička flota planira veliki napad na tu svemirsku stanicu. Luke Skywalker se suočava s Darth Vaderom u konačnom obračunu pred zlim Carem.
PREMIJERA: NEDELJA, 18. OKTOBRA U 20:10