The Knick II 2

Ekskluzivna premijera nove sezone hit-serije iz originalne Cinemax produkcije „Hirurg II“ 17. oktobra u 22:00h na Cinemaxu

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje novu sezonu hit-serije iz originalne Cinemax produkcije „Hirurg II“ (The Knick), koja će ekskluzivnu premijeru na Cinemax-u u Srbiji imati samo dan nakon američke premijere: 17. oktobra, u 22.00h. Novi nastavci slede subotom u istom terminu, dok će putem HBO GO usluge biti dostupni već u jutarnjim satima, samo nekoliko sati posle američke premijere.

Sinopsis

Ekskluzivna premijera 2. sezone za Emi nominovane serije „Hirurg“ (The Knick), u režiji oskarovca Stivena Soderberga, je na Cinemaxu zakazana za subotu, 17. oktobar u 22.00h, samo dan nakon američke premijere. U drami iz originalne Cinemax produkcije, Klajv Oven, nominovan za Zlatni globus, tumači glavnu ulogu Džona Tekerija, izvanrednog hirurga koji je zavisan od droge i koji pomera granice medicine, morala i rase u njujorškoj bolnici početkom 20. veka. „Nik“ bolnica se, na početku druge sezone, suočava sa kataklizmom, budući da su Tekerijevo odsustvo (hospitalizovan je zbog zavisnosti od kokaina), manjak dobrostojećih pacijenata i finansijski problemi primorali upravni odbor da donese odluku o premeštanju „Nika“ na drugu lokaciju. Aldžernon Edvards (Andre Holand) – talentovani crni hirurg čija se afera sa finansijerkom Kornelijom Robertson (Džulijet Rajlens) završila abortusom i njenim brakom sa bogatim naslednikom u prvoj sezoni – pretenduje da zauzme mesto Tekerijevog naslednika, šefa hirurgije, dok se ostali doktori, medicinske i časne sestre, i administratori nose sa brojnim izazovima na poslu i u privatnom životu.
Živopisno prikazujući istorijski period, serija „Hirurg“ dočarava jedinstveni duh vremena u dobu kada su velika tehnološka dostignuća omogućila da medicina i lečenja koja su smatrana nemogućim, postanu uobičajena praksa. Serija se takođe bavi sporim napretkom društvenih normi, vremenom kada je jaz između bogatih i siromašnih bio veoma veliki, a ideja o rasnoj jednakosti samo daleki san.
Inovativna, visokobudžetna dramska serija „Hirirg“, kakvu do sada niste videli na televiziji, naširoko je prihvaćena od strane kritičara i publike.

Povezana vest:  FARMA 2010, Sluge za ovu nedelju su Raka i Dragana!

The Knick II
Glumačka ekipa

Uz Ovena, Holanda i Rajlensovu, stalne članove glumačke postave čine Iv Hjuson u ulozi sestre Lusi, kojoj se u Tekerijevom odsustvu nabacuje Kornelijin agresivni brat Henri (Čarls Ejtken); Džeremi Bob u ulozi Hermana Baroua, dvoličnog upravnika koji otkačinje jednog poverioca, ali pronalazi još lošijeg; Erik Džonson u ulozi Evereta Galindžera, dovedenog u stanje očaja zbog svoje poremećene supruge i iskonske mržnje prema Edvardsu; Majkl Angarano u ulozi Bertija Čikeringa Mlađeg koji na početku druge sezone pokušava da zaleči slomljeno srce nakon što je saznao za Lusi i Tekerija; Kara Simor u ulozi sestre Harijet, koja je u zatvoru nakon što je otkriveno da vrši abortuse; Kris Salivan u ulozi Toma Klirija, vozača kola Hitne pomoći koji je obećao Harijet da će joj pomoći da plati troškove advokata; i Grejndžer Hajns u ulozi Ogasta Robertsona, pokrovitelja bolnice „Nikerboker“ i Kornelijinog oca.

U oslalim ulogama

Ostale članove glumačke postave čine Tom Lipinski u ulozi Filipa, Kornelijinog supruga; Majkl Nejtanson u ulozi dr Levija Zinberga, Tekerijevog rivala; Zara Abrahams u ulozi Opal, koja dolazi u iznenadnu posetu; Peri Jang u ulozi Pinga Vua, Tekerijevog dobavljača opijuma i Barouovog novog poverioca; Arijel Goldman u ulozi Dženeviv, novinarke zainteresovane za Bertija, i drugi.

Povezana vest:  FARMA 2010, Opet frka oko šešira, grafit i na Farmi

Nagrade

Stiven Soderberg osvojio je Oskara za režiju filma „Putevi droge“, nagradu Emi za režiju filma „Moj život s Liberačijem“ i nedavno je nominovan za Emi nagradu u kategoriji najboljeg reditelja za seriju „Hirurg“. Klajv Oven je za ulogu dr Džona Tekerija u „Hirurgu“ nominovan za nagradu Zlatni globus, nominaciju je Oskara mu je donela uloga u filmu „Bliskost“, dok je za Emi nagradu nominovan za film „Hemingvej i Gelhorn“ u produkciji HBO.
Gledaoci koji još nisu pogledali prvu sezonu serije, sada to mogu učiniti na HBO GO-u, i tako se pripremiti za 17. oktobar, kada počinju nove intrige u „Hirurgu“.

PRVA EPIZODA ĆE PROMOTIVNO BITI DOSTUPNA SVIMA PUTEM USLUGE HBO GO
Prva epizoda hit-serije „Hirurg II“ će u periodu od 17. oktobra do 16. novembra biti besplatno dostupna svim gledaocima u Srbiji, putem usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u prvoj epizodi ove hit-serije.

Epizodni sinopsisi:

Epizoda 1:
Vreme emitovanja: 17. oktobra u 22h na Cinemaxu
od 17. oktobra na HBO GO-u
od 19. oktobra na HBO OD-u

Premijera druge sezone. Dok Barou priprema preseljenje bolnice, Edvards lobira u odboru da ga postave za stalnog šefa hirurgije. Iako je Galindžeru istekla suspenzija, on odbija da se vrati na posao ukoliko mu je Edvards nadređeni, pa odlazi u bolnicu Kromarti u nadi da će nagovoriti Tekerija da se vrati na posao. Lusi neuspešno pokušava da sklopi primirje sa Berijem; Kliri kuje plan da zaradi dodatni novac; Ping Vu zahteva redovne lekarske preglede za svoje prostitutke; Spejt pokušava da otkrije uzrok nove zaraze; Kornelija neguje komšiju iz San Franciska koji je u karantinu.

Povezana vest:  Deki Stanković kod Ivana Ivanovića

Scenaristi: Džek Ejmijel i Majkl Begler; reditelj: Stiven Soderberg.

Epizoda 2:
Vreme emitovanja: 24. oktobra u 22h na Cinemaxu
od 24. oktobra na HBO GO-u
od 26. oktobra na HBO OD-u

Tekeri izrazi želju da se vrati u „Nikerborker“, što se nikako ne dopada Upravnom odboru bolnice. Nakon šokantnog otkrića, Kornelija angažuje Klirija da obavi prljavi posao za novac; Berti unosi promene; Henri Robertson pokušava da progura inicijativu za novi metro; Barou podiže troškove izgradnje; Lusi je iznenađena neočekivanom posetom.

Scenaristi: Džek Ejmijel i Majkl Begler; reditelj: Stiven Soderberg.

Epizoda 3:
Vreme emitovanja: 31. oktobra u 22h na Cinemaxu
od 31. oktobra na HBO GO-u
od 02. novembra na HBO OD-u

Tekeri angažuje Edvardsa da mu pomogne da testira novu hipotezu. Nakon što odbije ponudu Henrija Robertsona, Lusi shvata da ispovest nije uvek najbolja za dušu. Upoznajemo Dženeviv Everidž, mladu novinarku koja piše članak o lekaru koji je Tekerijev rival. Kornelija je zatečena Filipovim simpatijama prema njoj; Galindžera zainteresuje diskusija o eugenici koja se povede na godišnjici mature; Edvards ima iznenadnu posetu.

Scenaristi: Džek Ejmijel i Majkl Begler; reditelj: Stiven Soderberg.