IMG 3167

Navijači pisali Rami: Dajte simbole, ili biće nereda

Navijači Albanije napisali su otvoreno pismo premijeru Albanije Ediju Rami i Fudbalskom savezu Albanije kojim su ih optužili da su „servilni prema Srbima“.
Prema tvrdnjama navijača, koji su pismo poslali i ovdašnjim medijima, „skandal je što im ne daju da nose odeću u crveno-crnim bojama, što se ne dešava nigde“.
Oni su u pismu naglasili da je „besmisleno da FSA prihvati sve zahteve Srbije koji se odnose na zabranu isticanja simbola i prisustva nekih ljudi utakmici“.
Navijači su se takođe, žalili što Ismail Morina, koji je pustio dron na utakmici Srbija – Albanija u Beogradu, ne može da prisustvuje utakmici.
-Frustrirani smo načinom na koji su ove mere preduzete, a njihovim izvršenjem se krše prava albanskih navijača i to je neprihvatljivo – navodi se u pismu.
U pismu se takođe, ističe da Morina nije tražen od bilo kog državnog organa, te da nije podneta nikakva krivična prijava protiv njega
-Zato ne razumemo zabranu ulaska na stadion, naših članova isimbola“ ističu navijači i dodaju da se time direktno provociraju njihova osećanja i „osećanja igrača“.
Oni u pismu pozivaju organizatore utakmice da povuku ovakve odluke.
-U suprotnom, bilo kakve neželjene reakcije biće posledica vaših postupaka i vaša odgovornost – zaključuju navijači u pismu albanskom premijeru Rami i Fudbalskom savezu Albanije.
Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra od 20.45 sati u Elbasanu

Povezana vest:  Maldini: Patim jer je uništen veliki Milan