carolija pink

Emisija „Čarolija“ od ponedeljka na RTV PINK u jutarnjem programu

Svakog jutra, radnim danima na kraju jutarnjeg programa u „Jutro sa Srđanom i Jovanom“ možete pogledati emisiju „Čarolija“
Dragi Čarolijanci, spremite se da vidite kako ste nastupali na audcijama karavana Festivala Medela „Čarolija“ 2015.
Od Bara, preko Budve, Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Knjaževca, Zaječara, Boljevca, Zlatibora, Užica, Čačka i Uba i novim koje tek dolaze.
Svaka emisija sadrži svojevrsnu razglednicu gradova u kojima smo bili, intervju sa decom koja su bili na audiciji, razgovori sa direktorima škola u kojima smo bili, profesorima muzičkog, kao i sa poznatim ličnostima koji svojim iskustvom pomažu da se pred žirijem još bolje pokažu.
Kao i ove godine kako tradicija nalaže, emisija će obilovati dečijem osmesima, zanimljivim temama, avanturama, ali i svakako našim zaštitnim znakom, muzikom, koju kompozitori specijalno pišu samo za njih.
Sve to možete saznati u emisiji „Čarolija“ koju vodi naša poznata i najbolja voditeljka Ksenija Bujišić.
Ksenija je porasla uz Dečiji Festival Medela „Čarolija“ , pa je ona samim tim zaštitno lice festivala, posebno je zanimljivo da je sad odrasla i da savetima može da pomogne mališanima da se što bolje spreme.
Ksenija voditeljskim poslom se bavi od 6 godine, kad je bila mala stala je ispred televizora i rekla hoće da bude unutra. Sa 20 godina, ona već ima izgrađeno ime, ceo svoj život je posvetila televiziji, voditeljskim poslom se bavi od 6 godine, uvek se trudi da odgovori svima fanovima na poruke koje joj šalju na fejsbuk profilu. A želja joj je da uradi intervju sa Oprom Vinfri.
Videćete kako se su se čarolijanci nadmetali sa pesmama „Kao čokolada“, „Beži babarogo“, „Simpatija“, „Fizika i Matiš“ pa su članovi žirija imali težak, ali i lep zadatak, da izaberu najbolje interpretacije pesama.
Već punih 10 godina se trudimo da mališanima širom regiona obezbedimo bezbrižno detinjstvo, ispunjeno jedinstvenom dečijom muzikom pisanom samo za njih.
Moramo da se zahvalimo ljudima koji su nam pomogli da druženje sa mališanina prođe u najboljem redu.To nam uspeva zahvaljujući ljudima koji su već dugi niz godina uz nas.
Veliko Superfinale, kruna ovogodišnje 10. jubilarne Medela Čarolije, biće 26. decembra 2015. godine u „Sava Centru“ u Beogradu, gde će po prvi put biti izvedene i nove pesme.
Naravno, pobednik će biti proglašen po glasovima stručnog žirija i publike. Festival nove dečije muzike Medela „Čarolija“ počeo je svoj život pre čitavih deset godina kao projekat entuzijasta okupljenih oko ideje da je neophodno iznova oživeti i popularizovati muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu. U proteklih devet godina održavanja festivala, hiljade talentovane dece uzrasta od 3 do 14 godina, učestvovalo je u Medela „Čaroliji“.
Ali do tada karavan Festivala Medela „Čarolija“ ima pune ruke posla, obzirom da ima još gradova u regionu koje trebe da obiđemo.

Povezana vest:  ODRŽANA EKSKLUZIVNA PREMIJERA 1. EPIZODE V SEZONE KULTNE HBO SERIJE „IGRA PRESTOLA"