RTS_LOGOKreće snimanje novog ciklusa TV serije Moj rođak sa sela

 

TV serija „Moj rođak sa sela“ dobiće drugi ciklus, čije će snimanje početi sledeće srede, saopštila je danas Radiotelevizija Srbije (RTS).

Prva klapa novog ciklusa serije, nastale po scenariju Radoslava Pavlovića, autora „Šovinističke farse“, biće snimljena u Ripnju, kod Beograda, navodi se u kratkom saopštenju producenta, RTS-a.

Povezana vest:  Poslednja epizoda Izgubljenih sa 13,5 miliona gledalaca

Prvi ciklus, u režiji Marka Marinkovića, imao je 13 epizoda, a u glavnim ulogama su bili Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Ljubinka Klarić, Vera Čukić, Jelica Sretenović, Aljoša Vučković, Feđa Stojanović, Milena Pavlović i Boda Ninković.

Serija govori o članovima porodice Malešević i njihovom rođaku, vojnom obaveštajcu Vraniću koji se razočaran iznenada vratio na selo, u zavičaj.

Povezana vest:  Hitlerovi ljudi na kanalu Viasat History

Vranićev lik je o obaveštajcu koji je provalio šifre NATO-a u vezi sa bombardovanjem Srbije i time ga odložio za godinu dana.

Serija je u jednom trenutku bila u centru pažnje javnosti nakon medijskih napisa da je Haški tribunal, navodno, tražio njeno skidanje sa programa RTS-a „zbog antihaške platforme“.